Κόσμος

Το ΝΑΤΟ ξέμεινε από όπλα στη Λιβύη!

Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ που επιχειρούν αεροπορικά στη Λιβύη έχουν έλλειψη από βόμβες ακρίβειας και άλλου είδους πολεμοφόδια, αναφέρει η εφημερίδα Ουάσιγκτον Ποστ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επικαλούμενη μη κατονομαζόμενους αμερικανούς αξιωματούχους και την Ατλαντική Συμμαχία, η εφημερίδα τονίζει πως η έλλειψη τούτη υπογραμμίζει τις περιορισμένες δυνατότητες της Βρετανίας, της Γαλλίας και των άλλων χωρών για να φέρουν εις πέρας επί μακρόν μία παρόμοια, σχετικώς μέτριας έκτασης, επιχείρηση.

Η Ποστ δεν αναφέρει λεπτομερώς που οφείλεται αυτή η έλλειψη πυρομαχικών.

Το ΝΑΤΟ έχει αναλάβει από τις 31 Μαρτίου τα ηνία του πολεμικού άρματος που έχει επιφορτισθεί από τη διεθνή συμμαχία χωρών, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Βρετανία, να εφαρμόσουν το γράμμα της απόφασης 1973 του ΣΑ του ΟΗΕ και να βομβαρδίσουν όσους στόχους των δυνάμεων του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια του πληθυσμού της Λιβύης.

Οι ΗΠΑ αρνήθηκαν την Πέμπτη να αναλάβουν ξανά ηγετικό ρόλο στη Λιβύη, έπειτα από την ανάκληση των μαχητικών τους αεροσκαφών από τις επιχειρήσεις. Από δε τα 28 κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, μόνον έξι συμμετέχουν επί του παρόντος στις αεροπορικές επιδρομές κατά των λιβυκών δυνάμεων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στην Ταϊλάνδη: Βρέθηκε πτώμα 17χρονης μέσα σε βαλίτσα – Συνελήφθη ένας Αυστραλός
Σε εικόνες από κάμερα κλειστού κυκλώματος ο Αυστραλός διακρίνεται να μπαίνει συνοδευόμενος από την 17χρονη μέσα σε ένα κτίριο του τουριστικού θερέτρου Παταγιά τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη
Αστυνομία στην Ταϊλάνδη
Μικρά θαύματα στα χαλάσματα από τον διπλό σεισμό στη Βενεζουέλα - Διασώστες συνεχίζουν να βγάζουν εγκλωβισμένους, συγκλονιστικά βίντεο
Σωστικά συνεργεία απ’ όλο τον κόσμο έχουν σπεύσει στη Βενεζουέλα για να προφέρουν βοήθεια σκάβοντας ακόμη και με τα χέρια τους - Πλησιάζουν τους 1000 οι νεκροί - Πλάνα από drones δείχνουν την καταστροφή
Σωστικά συνεργεία στη Λα Γκουάιρα της Βενεζουέλας