Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

“Το ΝΑΤΟ προμηθεύει όπλα στη Γεωργία”

Σύνοδος των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ φωτο αρχείου

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της GRU, της μυστικής υπηρεσίας του ρωσικού στρατού.

 

Ο Αλεξέντρ Σλιαχτούροφ που σήμερα είναι διοικητής της GRU, της μεγαλύτερης υπηρεσίας πληροφοριών του στρατού που δημιουργήθηκε το 1918 από τον Τρότσκυ. Ο διοικητής είπε ότι η Γεωργία είναι σε θέση να επιτεθεί και πάλι στη νότια Οσετία, όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός Ρώσων.

“Οι σημερινές γεωργιανές αρχές όχι μόνο αρνούνται να αναγνωρίσουν την κυριαρχία της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας, αλλά επιχειρούν με κάθε τρόπο να επαναφέρουν αυτές τις χώρες στη δικαιοδοσία τους” ανέφερε σε συνέντευξη του ο Σλιαχτούροφ.

Θεωρεί τον πρόεδρο της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι απρόβλεπτο και δεν αποκλείει να “ενδώσει στον πειρασμό της χρήσης βίας για να τιθασεύσει τις πεισματάρες δημοκρατίες”.

Ο διοικητής της GRU κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι συνεχίζει να προμηθεύει με όπλα την Γεωργία και έχουν διαμορφωθεί πάλι εύθραυστες ισορροπίες στην περιοχή. Ανέφερε ότι τα νέα μέλη του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη προμηθεύουν με μικρά όπλα και πυρομαχικά τη Γεωργία. Και για το Ισραήλ, όμως, είπε ότι δίνει στην Γεωργία τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη και η Ουκρανία βαρύ οπλισμό και αντι-αρματικά συστήματα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε