Κόσμος

Το ΝΑΤΟ στέλνει στρατό σε ανατολικές χώρες κατά του… Πούτιν

Την αποστολή στρατού σε τρεις πρώην Βαλτικές χώρες και την Πολωνία εξετάζει το ΝΑΤΟ για να αντιμετωπίσει την... επιθετική συμπεριφορά της Ρωσίας του Βλαντιμίρ Πούτιν. Η Συμμαχία εξετάζει να στείλει τέσσερα τάγματα στις Βαλτικές χώρες και την Πολωνία και σύμφωνα με την Wall Street Journal, αυτό σημαίνει πως θα αναπτυχθούν συνολικά 4.000 στρατιώτες προερχόμενοι από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το ΝΑΤΟ μελετά ανάπτυξη εκ περιτροπής τεσσάρων ταγμάτων σε ανατολικές χώρες-μέλη δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Ας Κάρτερ, περιγράφοντας την πιο πρόσφατη πρόταση της συμμαχίας να αντιμετωπίσει την επιθετική συμπεριφορά της Ρωσίας.

Οι χώρες της Βαλτικής – Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία – οι οποίες έγιναν μέλη το 2004, έχουν ζητήσει μεγαλύτερη παρουσία της συμμαχίας, φοβούμενες επίθεση της Ρωσίας μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ουκρανία το 2014.

“Αυτή είναι μια από τις προοπτικές που συζητείται”, είπε ο Κάρτερ στους δημοσιογράφους που ταξίδεψαν μαζί του στην αρχή μιας τριήμερης επίσκεψης στη Γερμανία, αρνούμενος να δώσει λεπτομέρειες.

Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ο στόχος στην Ευρώπη είναι να προχωρήσουν από προσπάθειες να καθησυχάσουν τους συμμάχους τους σε γενικότερες δραστηριότητες για να αποκρούσουν κάθε πιθανή επιθετική κίνηση της Ρωσίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πολιτική θύελλα στην Τουρκία μετά την καθαίρεση του Οζγκιούρ Οζέλ: Δεν παραδίδει την ηγεσία του CHP και καλεί σε «αντίσταση» – «Δεν πάω πουθενά»
Ο αρχηγός της τουρκικής αντιπολίτευσης μιλά για «απόπειρα πραξικοπήματος» κατά του κόμματος και προαναγγέλλει μαζικές κινητοποιήσεις - Την ηγεσία αναλαμβάνει ξανά ο τέως πρόεδρος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου
Ο πρόεδρος του CHP, Οζγκιούρ Οζέλ
Washington Post: Οι ΗΠΑ έχασαν τα μισά αντιπυραυλικά τους αποθέματα για να προστατεύσουν το Ισραήλ
Tο Ιράν φέρεται να έχει εξουδετερώσει πάνω από 24 μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου MQ-9 Reaper, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις από την αρχή της σύγκρουσης
Τα αναχαιτιστικά THAAD των ΗΠΑ
Οι ελπίδες για συμφωνία Τραμπ – Ιράν «απογείωσαν» τη Wall Street που έκλεισε με ιστορικό ρεκόρ
Οι επενδυτές »βλέπουν» προοπτικές συμφωνίας μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης για τη λήξη της σύρραξης και την αποκατάσταση των ενεργειακών ροών μέσω των κρίσιμων Στενών του Ορμούζ
Wall Street