Πέμπτη, 22 Φεβ.
16oC Αθήνα

Το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ τίμησε την Queen Latifah! video

Το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ τίμησε την Queen Latifah! video
youtube (αρχείο)

Η ράπερ, τραγουδίστρια, μουσικός και ηθοποιός Queen Latifah είναι μία από τις προσωπικότητες που τιμήθηκαν από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ για τη συμβολή τους στη μαύρη ιστορία και τον πολιτισμό.

Εκτός της Queen Latifah το Χάρβαρντ απένειμε το βραβείο W.E.B. Du Bois (Γουίλιαμ Έντουαρντ Μπέργκχαρντ ντι Μπουά- ακτιβιστής για τα δικαιώματα των Αφρο – Αμερικανών) και σε άλλες έξι προσωπικότητες στο Κέντρο Hutchins Αφρικανικών και Αφρο – Αμερικανικών Μελετών.

Το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο τίμησε συγκεκριμένα την ποιήτρια και εκπαιδευτικό, Ελίζαμπεθ Αλεξάντερ, τον γραμματέα του Ινστιτούτου Σμιθσόνιαν Λόνι Μπαντς III, την ποιήτρια Ρίτα Νταβ, τη συνιδρύτρια του τηλεοπτικού δικτύου, Black Entertainment Television, Σέιλα Τζόνσον, τον καλλιτέχνη Κέρι Τζέιμς Μάρσαλ και τον Ρόμπερτ Σμιθ, ιδρυτή, πρόεδρο και εκτελεστικό διευθυντή της Vista Equity Partners.

Το βραβείο φέρει το όνομα τού Du Bois, μελετητή, συγγραφέα, συντάκτη και πρωτοπόρο των πολιτικών δικαιωμάτων, ο οποίος έγινε ο πρώτος μαύρος φοιτητής που απέκτησε διδακτορικό τίτλο σπουδών από το Χάρβαρντ το 1895.

Η Queen Latifah, τραγουδίστρια, μουσικός, παραγωγός και ηθοποιός έχει κερδίσει ένα Grammy, ένα Emmy και μία Χρυσή Σφαίρα.

Το 2006, η Latifah έγινε η πρώτη καλλιτέχνης hip – hop που απέκτησε αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις