Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Το Περού «κλείνει» για το Πάσχα των Καθολικών: Lockdown τη Μεγάλη Εβδομάδα

Το Περού «κλείνει» για το Πάσχα των Καθολικών: Lockdown τη Μεγάλη Εβδομάδα
Φωτογραφία αρχείου EPA

Πιο αυστηρή καραντίνα την Μεγάλη Εβδομάδα ενόψει του Πάσχα των Καθολικών επιβάλει η κυβέρνηση στο Περού. Κι αυτό στο πλαίσιο του εθνικού lockdown κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Τα εμπορικά καταστήματα στο Περού θα κλείσουν και θα ανασταλούν οι εμπορικές πτήσεις και οι χερσαίες συγκοινωνίες τη Μεγάλη Εβδομάδα των Καθολικών (σ.σ. 4 Απριλίου είναι το Πάσχα) στο πλαίσιο εθνικού lockdown με σκοπό να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

«Τις τέσσερις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, θα επιβληθεί καραντίνα. Ο σκοπός είναι να αποφευχθούν οι συγκεντρώσεις κόσμου», εξήγησε η πρωθυπουργός Βιολέτα Βερμούδες.

Οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνο με ποδήλατα ή πεζή και μόνο για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, σύμφωνα με τις αρχές.

Μόνο οι αγορές και τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και οι τράπεζες θα επιτρέπεται να ανοίγουν από την 1η ως την 4η Απριλίου. Δεν θα γίνουν επιβατικές πτήσεις από την 1η ως την 3η Απριλίου.

Η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας θα παραμείνει σε ισχύ, όπως και η απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων.

Μέχρι σήμερα, το Περού έχει καταγράψει κάπου 49.500 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 1,4 εκατ. κρουσμάτων του SARS-CoV-2, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις