Κόσμος

Το “προφητικό” tweet λίγες ώρες πριν τον σεισμό στη Μυτιλήνη!

Λίγες ώρες πριν από τον σεισμό 6,1 ρίχτερ στη Μυτιλήνη, που έγινε αισθητός και σε πολλές περιοχές της Τουρκίας, η Melda Onur έκανε ένα tweet που στην πορεία αποδείχθηκε... προφητικό!

Η πρώην βουλευτής του CHP έγραψε χαρακτηριστικά: “Λένε στις ειδήσεις για φίδια στο κέντρο (σ.σ. της Σμύρνης) εδώ και δύο ημέρες. Την τελευταία φορά που συνέβη, ήταν το 1999. Απλά το αναφέρω!”.

 

Ο σεισμός που συνέβη στις 17 Αυγούστου του 1999 και είναι μια απο τις πιο καταστροφικές στιγμές στην σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην πόλη Ιζμίτ, που είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας του Κοτζαελί και είχε μέγεθος 7,6 Ρίχτερ. Η διάρκεια του σεισμού ήταν 37 δευτερόλεπτα.

Από το σεισμό έχασαν τη ζωή τους 17.000 άνθρωποι, ενώ χιλιάδες ήταν και οι τραυματίες. Τεράστιες ήταν ήταν οι καταστροφές και σε σπίτια, δημόσια κτίρια και υποδομές.

Πηγή: Hurriyet

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φάρμακο για το Πάρκινσον οδήγησε Βρετανό δικηγόρο σε υπεξαίρεση 600.000 λιρών και εθισμό σε πορνό, αντίκες και συνόδους πολυτελείας
Λίγα χρόνια μετά την καταδίκη του, αφαίρεσε τη ζωή του - Πώς ο δικηγόρος εθίστηκε στο σεξ και έκλεψε χιλιάδες λίρες λόγω του φαρμάκου - Ελλιπή ενημέρωση καταγγέλλει η σύζυγός του που θρηνεί και για τον γιο της ο οποίος επίσης αυτοκτόνησε
Άντριου
Ζελένσκι: Ούτε ένας σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία δεν έχει γλυτώσει από τα ρωσικά χτυπήματα
«Το ελάχιστο που θέλουν είναι το Ντονμπάς, η περιφέρεια του Ντονέτσκ, 100% για να το παρουσιάσουν ως νίκη», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας σε συνέντευξη Τύπου αργότερα σήμερα
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι