Κόσμος

Το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ξεκίνησε την εμπορική λειτουργία του

Το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής πυρηνικής ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ξεκίνησε σήμερα την εμπορική λειτουργία του, ανακοίνωσαν στο Twitter οι ηγέτες της χώρας του Κόλπου.

Το εργοστάσιο παραγωγής πυρηνικής ενέργειας Μπαράκα στο εμιράτο του Αμπού Ντάμπι είναι ο πρώτος πυρηνικός σταθμός στον αραβικό κόσμο και η κατασκευή του εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της πετρελαιοπαραγωγού χώρας να διαφοροποιήσει το ενεργειακό της μείγμα.

“Τα πρώτα μεγαβάτ από το πρώτο αραβικό πυρηνικό εργοστάσιο εισήλθαν στο εθνικό δίκτυο παραγωγής ενέργειας”, έγραψε στο Twitter ο αντιπρόεδρος σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ-Μακτούμ.

Ο ντε φάκτο ηγέτης του Αμπού Ντάμπι, πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ-Ναχιάν, είπε πως είναι ένα ιστορικό ορόσημο για τη χώρα, η οποία γιορτάζει φέτος τα 50 χρόνια από τη δημιουργία της.

Η κατασκευή του Μπαράκα αντιμετώπισε καθυστερήσεις καθώς η χώρα κτίζει μια πυρηνική βιομηχανία από το μηδέν.

Η Μονάδα 1 έλαβε άδεια λειτουργίας από τη ρυθμιστική αρχή πυρηνικής ενέργειας το 2020, τρία χρόνια μετά την προγραμματιζόμενη έναρξή της το 2017.

Τον περασμένο Αύγουστο, η Μονάδα 1 συνδέθηκε με το εθνικό δίκτυο ενέργειας και τον Δεκέμβριο έφθασε στο 100% της δυναμικότητας του πυρηνικού αντιδραστήρα στη διάρκεια δοκιμών.

Η Μονάδα 2 έλαβε άδεια λειτουργίας φέτος τον Μάρτιο.

Όταν ολοκληρωθεί, το Μπαράκα, το οποίο κατασκευάζεται από την Korea Electric Power Corp (KEPCO), θα έχει τέσσερις αντιδραστήρες συνολικής δυναμικότητας 5.600 μεγαβάτ (MW) — που θα καλύπτουν περίπου το 25% της ανώτατης ζήτησης ενέργειας των ΗΑΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι απογοητευμένος με τον Ζελένσκι: «Δεν έχει διαβάσει ακόμα τη συμφωνία για ειρήνη»
«Αυτό εξυπηρετεί τη Ρωσία, ξέρετε νομίζω πως η Ρωσία θα προτιμούσε να πάρει όλη τη χώρα», αλλά «δεν είμαι σίγουρος πως εξυπηρετεί τον Ζελένσκι» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Μπενίν: «Η κατάσταση είναι πλήρως υπό έλεγχο» διαβεβαιώνει οι αρχές μετά την απόπειρα πραξικοπήματος
Μετά την επίθεση σε δημόσια κτίρια από ομάδα στρατιωτικών, οι αρχές ανακοινώνουν ότι απέτρεψαν απόπειρα πραξικοπήματος – Ο Πατρίς Ταλόν καλεί τον πληθυσμό σε ψυχραιμία και υπόσχεται ότι οι υπαίτιοι θα τιμωρηθούν
Ένοπλες δυνάμεις αποτρέπουν την απόπειρα πραξικοπήματος κατά της κυβέρνησης του Μπενίν
Τηλεφωνική συνομιλία Μελόνι με Ζελένσκι – Η Ιταλία θα στείλει έκτακτο υλικό στην Ουκρανία
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός επανέλαβε την αλληλεγγύη της χώρας της απέναντι στις ρωσικές επιθέσεις και επιβεβαίωσε την αποστολή γεννητριών για την ενίσχυση των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας
Η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζιόρτζια Μελόνι
Ρωσία: Η Ζαχάροβα καταγγέλλει «διεθνή ταξιαρχία διαφθοράς» γύρω από την ουκρανική εξουσία
Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών αξιοποιεί το τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει το Κίεβο για να επιτεθεί ευθέως στον πρόεδρο Ζελένσκι και το περιβάλλον του
Ρωσία - Μαρία Ζαχάροβα