Κόσμος

Το σεργιάνι το Αϊ Βασίλη στην πλημμυρισμένη Βενετία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία πλημμύρισε εξαιτίας της παλίρροιας και ένα πειραματικό σύστημα φουσκωτών φραγμών δεν ενεργοποιήθηκε προκειμένου να εμποδίσει την εισβολή του νερού στην πόλη.

Υπήρχαν βέβαια και οι εναλλακτικές για τις μετακινήσεις με έναν Άγιο Βασίλη να δίνει το έναυσμα. Μπήκε μέσα σε έναν φουσκωτό παπαγάλο και άρχισε το σεργιάνι στα πλημμυρισμένα κανάλια.

Το συγκεκριμένο σύστημα τελικά δεν κατάφερε να εμποδίσει την πλημύρα με την παλίρροια της Τρίτης προβλεπόταν να φτάσει τα 1,25 μέτρα. Αντίθετα, συνέχισε να ανεβαίνει, σε ύψος 1,38 μέτρων, αργά το απόγευμα. Δεν γλίτωσαν κάποια καταστήματα τα οποία πλημμύρισαν και υπέστησαν ζημιές.

Σημειώνοντας ότι το σύστημα βρισκόταν ακόμη στο πειραματικό στάδιο, ο δήμαρχος είπε ότι χρειάστηκαν «ταχύτερα πρωτόκολλα» για την ενεργοποίησή του, εν όψει των πλημμυρών της Τρίτης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καταγραφή ρεκόρ στην Αυστραλία: Συνελήφθη εκτροφέας κατσαρίδων «γίγας» – Κατασχέθηκαν πάνω από 100.000 έντομα αξίας 200 χιλιάδων δολαρίων
Αυστραλιανές αρχές αναφέρουν ότι κατάσχεσαν πάνω από 100.000 παράνομες ζωντανές κατσαρίδες από έναν εκτροφέα, στην μεγαλύτερη επιχείρηση για εξωτικά έντομα που έχει γίνει ποτέ στη χώρα
Κατσαρίδες