Κόσμος

Το σεργιάνι το Αϊ Βασίλη στην πλημμυρισμένη Βενετία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία πλημμύρισε εξαιτίας της παλίρροιας και ένα πειραματικό σύστημα φουσκωτών φραγμών δεν ενεργοποιήθηκε προκειμένου να εμποδίσει την εισβολή του νερού στην πόλη.

Υπήρχαν βέβαια και οι εναλλακτικές για τις μετακινήσεις με έναν Άγιο Βασίλη να δίνει το έναυσμα. Μπήκε μέσα σε έναν φουσκωτό παπαγάλο και άρχισε το σεργιάνι στα πλημμυρισμένα κανάλια.

Το συγκεκριμένο σύστημα τελικά δεν κατάφερε να εμποδίσει την πλημύρα με την παλίρροια της Τρίτης προβλεπόταν να φτάσει τα 1,25 μέτρα. Αντίθετα, συνέχισε να ανεβαίνει, σε ύψος 1,38 μέτρων, αργά το απόγευμα. Δεν γλίτωσαν κάποια καταστήματα τα οποία πλημμύρισαν και υπέστησαν ζημιές.

Σημειώνοντας ότι το σύστημα βρισκόταν ακόμη στο πειραματικό στάδιο, ο δήμαρχος είπε ότι χρειάστηκαν «ταχύτερα πρωτόκολλα» για την ενεργοποίησή του, εν όψει των πλημμυρών της Τρίτης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κρις Λάνγκαμ: Πέθανε στα 77 ο ηθοποιός του «The Thick of It» – Μπήκε φυλακή για κατοχή υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών
Ήταν γνωστός από τη σειρά πολιτικής σάτιρας «The Thick of It» - Έδινε μάχη με τον καρκίνο στο πάγκρεας - Αν και πέθανε πριν από τρεις μήνες, η είδηση του θανάτου του έγινε σήμερα (03/09/2026) γνωστή
Ο Βρετανός ηθοποιός και κωμικός Κρις Λάνγκαμ
Δανία: Ανακάλυψε τυχαία στην αυλή του τον μεγαλύτερο θησαυρό της εποχής των Βίκινγκ – «Η έκπληξη της ζωής μου»
Ο θησαυρός περιλαμβάνει περίπου 700 ασημένια αντικείμενα, μεταξύ των οποίων ασημένιες ράβδους, κοσμήματα, 47 ολόκληρα νομίσματα και θραύσματα νομισμάτων, καθώς και ένα μικρό σφυρί του Θορ
Δανός ανακάλυψε τυχαία στην αυλή του τον μεγαλύτερο θησαυρό της εποχής των Βίκινγκ
6