Κόσμος

Το σεργιάνι το Αϊ Βασίλη στην πλημμυρισμένη Βενετία

Η πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία πλημμύρισε εξαιτίας της παλίρροιας και ένα πειραματικό σύστημα φουσκωτών φραγμών δεν ενεργοποιήθηκε προκειμένου να εμποδίσει την εισβολή του νερού στην πόλη.

Υπήρχαν βέβαια και οι εναλλακτικές για τις μετακινήσεις με έναν Άγιο Βασίλη να δίνει το έναυσμα. Μπήκε μέσα σε έναν φουσκωτό παπαγάλο και άρχισε το σεργιάνι στα πλημμυρισμένα κανάλια.

Το συγκεκριμένο σύστημα τελικά δεν κατάφερε να εμποδίσει την πλημύρα με την παλίρροια της Τρίτης προβλεπόταν να φτάσει τα 1,25 μέτρα. Αντίθετα, συνέχισε να ανεβαίνει, σε ύψος 1,38 μέτρων, αργά το απόγευμα. Δεν γλίτωσαν κάποια καταστήματα τα οποία πλημμύρισαν και υπέστησαν ζημιές.

Σημειώνοντας ότι το σύστημα βρισκόταν ακόμη στο πειραματικό στάδιο, ο δήμαρχος είπε ότι χρειάστηκαν «ταχύτερα πρωτόκολλα» για την ενεργοποίησή του, εν όψει των πλημμυρών της Τρίτης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την έπαυλη κολαστήριο του Τζέφρι Επστάιν στο ιδιόκτητο νησί της Καραϊβικής
Η δημοσίευση αυτών των νέων εικόνων έρχεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση Τραμπ δέχεται πιέσεις να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα έγγραφα που έχει στην κατοχή της για τον Τζέφρι Επστάιν
Έπαυλη Τζέφρι Επστάιν
Μήνυση κατά των ΗΠΑ κατέθεσε οικογένεια ψαρά που σκοτώθηκε από αμερικανικό πλήγμα στην Καραϊβική – Κατηγορούν την κυβέρνηση Τραμπ
Από τις αρχές Σεπτεμβρίου, οι ΗΠΑ έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις σε περισσότερα από 20 πλοία στην περιοχή, σκοτώνοντας τουλάχιστον 83 άτομα
Η στιγμή που σκάφος στην Καραϊβική Θάλασσα δέχεται αμερικανικό πλήγμα