Κόσμος

Το «σκαθάρι» τα έβαλε με τον Ντόναλντ Τραμπ

Ένα τραγούδι από το τελευταίο άλμπουμ του Πολ ΜακΚάρτνεϊ βάζει στο στόχαστρο τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και τους αρνητές της κλιματικής αλλαγής.

Ο 76χρονος τραγουδιστής Πολ ΜακΚάρτνεϊ σε συνέντευξή του στο BBC News για την προώθησή του νέου του άλμπουμ «Station Egypt» μίλησε για το τραγούδι «Despite Repeated Warnings» (Παρά τις Επανειλημμένες Προειδοποιήσεις). Το χαρακτήρισε λίβελο για όσους αρνούνται την κλιματική αλλαγή, φωνάζουν, αλλά δεν είναι ενημερωμένοι.

«Οι άνθρωποι που αρνούνται την κλιματική αλλαγή… νομίζω ότι είναι το πιο ανόητο πράγμα» δήλωσε ο ΜακΚάρτνεϊ.

«Έτσι ήθελα απλώς να κάνω ένα τραγούδι που θα μιλούσε γι ‘αυτό και, ουσιαστικά, θα λέει: “Περιστασιακά, έχουμε έναν τρελό καπετάνιο που κατευθύνει το πλοίο, στο οποίο είμαστε όλοι επάνω και εκείνος μας οδηγεί στο παγόβουνο παρά την προειδοποίηση ότι δεν είναι καλή ιδέα».

Όταν ρωτήθηκε επανειλημμένως ο τραγουδιστής είπε ότι το πραγματικό θέμα του νέου τραγουδιού του είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Ωστόσο, σημείωσε ότι το μήνυμα μπορεί να αφορά πολλούς ανθρώπους.

«Λοιπόν, εννοώ ότι είναι ο Τραμπ, αλλά υπάρχουν πολλοί. Δεν είναι ο μοναδικός».

https://www.youtube.com/watch?v=vwBl-HeYH9M

Στο στόχαστρο του Πολ ΜακΚάρτνεϊ ο Ντόναλντ Τραμπ

Το ιδρυτικό μέλος των Beatles αναφέρθηκε και άλλη φορά στις απόψεις του Τραμπ για την κλιματική αλλαγή προωθώντας παράλληλα μια ταινία μικρού μήκους που ωθεί τους ανθρώπους να μην τρώνε κρέας μια μέρα την εβδομάδα για να βοηθήσουν το περιβάλλον.

«Δεν είναι η ολοκληρωτική λύση, αλλά είναι μέρος της λύσης», είπε. «Πολλοί άνθρωποι το λένε αυτό εδώ και πολύ καιρό αλλά υπάρχει αντίσταση» ανέφερε στο Radio 1 Newsbeat. «Ειδικά όταν έχετε κάποιον σαν τον Τραμπ που λέει ότι η κλιματική αλλαγή είναι απλά μια φάρσα ».

«Πολλοί άνθρωποι σαν κι εμένα πιστεύουν ότι αυτό είναι απλά τρέλα, οπότε ίσως είναι μια καλή στιγμή να προσπαθήσουμε και να επικεντρώσουμε την προσοχή του κόσμου και να πούμε “κοιτάξτε, ξεχάστε τον, εμείς μπορούμε να κάνουμε κάτι”», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
CNN: Η Γροιλανδία, η Αρχαία Αθήνα και ο Θουκυδίδης – Οι κίνδυνοι από την επίδειξης ωμής ισχύος σε συμμάχους
Όταν ο Καναδός πρωθυπουργός, Μαρκ Κάρνεϊ ανέβηκε στο βήμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, παρέθεσε Θουκυδίδη, ως προειδοποίηση - «Οι ισχυροί πράττουν ό,τι μπορούν και οι αδύναμοι υφίστανται ό,τι πρέπει»
Η Γροιλανδία
Wall Street Journal: Κορυφαίος Κινέζος στρατηγός και στενός σύμμαχος του Σι Τζινπίνγκ υπό έρευνα για διαρροή πυρηνικών στοιχείων στις ΗΠΑ
Στο επίκεντρο καταγγελιών ο ανώτερος στρατηγός Zhang Youxia για δωροδοκίες σε αντάλλαγμα προαγωγές, κατάχρηση εξουσίας και πολιτικές κλίκες στον κινεζικό στρατό
Ο Zhang Youxia
Πέντε τραυματίες από πυροβολισμούς σε διαμέρισμα στο Βερολίνο - Σε σοβαρή κατάσταση οι δύο
Μια σοβαρά τραυματισμένη γυναίκα, ένας άνδρας και δύο ακόμη τραυματίες έλαβαν τις πρώτες βοήθειες από νοσοκόμους και γιατρούς και στη συνέχεια όλοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία
Αστυνομία της Γερμανίας
New York Times: Ο Χαμενεΐ διέταξε την καταστολή των διαδηλώσεων στο Ιράν «με κάθε μέσο» – «Οργανωμένη σφαγή από το κράτος»
Οι δυνάμεις ασφαλείας αναπτύχθηκαν στους δρόμους του Ιράν με εντολή «να πυροβολούν για να σκοτώσουν» και τους δόθηκε εντολή να μην δείξουν κανένα έλεος στους διαδηλωτές
Αυτοκίνητα καίγονται σε δρόμο κατά τη διάρκεια διαδήλωσης για την κατάρρευση της αξίας του νομίσματος, στην Τεχεράνη