Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

«Το σκληρό lockdown στη Γερμανία πρέπει να παραταθεί»

«Το σκληρό lockdown στη Γερμανία πρέπει να παραταθεί»
Φωτογραφία Reuters

Ο Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι, πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου, εκτιμά ότι το τρέχον σκληρό lockdown στη Γερμανία θα πρέπει να παραταθεί και «μετά τον Ιανουάριο».

Κάνει έκκληση για αυστηρό περιορισμό των συναντήσεων τα Χριστούγεννα ώστε να μπορέσουμε να συναντήσουμε τον επόμενο χρόνο τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας.

«Εάν όλοι τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα προστασίας, θα επιτυγχάναμε τον στόχο (του τερματισμού του lockdown) το νωρίτερο έως τις 20 Ιανουαρίου . Σίγουρα (όμως) αυτό θα γίνει αργότερα». Ο σημερινός υψηλός αριθμός μολύνσεων θα οδηγήσει σε σημαντικά υψηλότερο αριθμό θανάτων σε τέσσερις έως πέντε εβδομάδες. Γι’ αυτό και θα πρέπει να παρατείνουμε το lockdown πέραν του Ιανουαρίου», είπε σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα «Passauer Neue Presse» ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου .

Ο Mοντγκόμερι έκανε όμως λόγο και για χαμηλότερο από τον ισχύοντα σήμερα αριθμό κρουσμάτων ο οποίος όταν επιτευχθεί, μπορεί να δώσει τέλος στο σκληρό lockdown. «Μέχρι στιγμής, η τιμή-στόχος είναι 50 νέες μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους σε επτά ημέρες. Καλύτερα θα ήταν μόνο 35 ανά 100.000», είπε.

Κάλεσε επίσης τους πολίτες να είναι συγκρατημένοι με τις οικογενειακές επισκέψεις αυτά τα Χριστούγεννα. «Ίσως είναι καλύτερο να προστατέψουμε τη γιαγιά και τον παππού χωρίς να τους συναντήσουμε. Τότε θα έχουμε την καλύτερη εγγύηση ότι θα μπορέσουμε να τους συναντήσουμε τον επόμενο χρόνο», όπως τόνισε.

Πηγή: Passauer Neue Presse (μετάφραση: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις