Τρίτη, 28 Μαΐ
20oC Αθήνα

Το «σύστημα Πούτιν» στηρίζει το Ρώσο πρόεδρο στη μετωπική με τον Πριγκόζιν

Το «σύστημα Πούτιν» στηρίζει το Ρώσο πρόεδρο στη μετωπική με τον Πριγκόζιν

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, κάλεσε σήμερα (24.6.20234) τους Ρώσους «να συσπειρωθούν γύρω από τον πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν» στην μετωπική κόντρα του με τον Γιεγβκένι Πριγκόζιν μετά την ένοπλη ανταρσία από την μισθοφορική οργάνωση Wagner, ενώ και η Άνω και Κάτω Βουλή της χώρας δήλωσε την στήριξή της στο πρόσωπό του.

Όχι πως οι δηλώσεις του Ντμίτρι Μεντβέντεφ και των εκπροσώπων της Άνω και Κάτω Βουλής υπέρ του Βλαντιμίρ Πούτιν και κατά του Γιεβγκένι Πριγκόζιν και της Wagner προκάλεσαν έκπληξη. Αναμενόμενες ήταν.

Δείχνουν όμως, ότι το «σύστημα Πούτιν» στηρίζει το Ρώσο πρόεδρο στη μάχη με τον Γιεβγκένι Πριγκόζιν και τη Wagner και έχει συσπειρωθεί γύρω του.

Για «συσπείρωση» άλλωστε γύρω από τον Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε ο Ντιμίτρι Μεντβέντεφ.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο πρόεδρος της Δούμας, Κάτω Βουλής της Ρωσίας, Βιάτσεσλαβ Βολόντιν, που ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram: «Οι βουλευτές της Δούμα υποστηρίζουν την συσπείρωση των δυνάμεων και υποστηρίζουν τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων».

Η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) Βαλεντίνα Ματβιένκο είπε… μια από τα ίδια: «Η ισχύς της Ρωσίας βρίσκεται στην ενότητα και στην ιστορική μας έλλειψη ανοχής στις προδοσίες και τις προκλήσεις», ανέφερε η Ρωσία πολιτικός

Για «έγκλημα» μίλησε ο Πατριάρχης Κύριλλος

Υπέρ του Βλαντιμίρ Πούτιν και κατά του Γιεβγκένι Πριγκόζιν και της ομάδας Wagner τάχθηκε και o προκαθήμενος της πανίσχυρης Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος μίλησε σήμερα για την ανάγκη ενότητας, για την αντιμετώπιση της ένοπλης ανταρσίας από την εταιρεία μισθοφόρων Βάγκνερ και έκανε λόγο για «έγκλημα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πατριάρχη Κύριλλου ανέφερε:

«Οποιεσδήποτε προσπάθειες για την πρόκληση αναταραχής στη χώρα, είναι το μεγαλύτερο έγκλημα, για το οποίο, δεν υπάρχει δικαιολογία. Προσεύχομαι για την ειρηνική επίλυση της παρούσας κατάστασης και καλώ όσους πήραν τα όπλα και είναι έτοιμοι να τα χρησιμοποιήσουν κατά των αδελφών τους να έρθουν στα λογικά τους».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις