Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Το τερμάτισε ο Τραμπ! Ισχυρίζεται πως ο θόρυβος από τις… ανεμογεννήτριες προκαλεί καρκίνο!

Το τερμάτισε ο Τραμπ! Ισχυρίζεται πως ο θόρυβος από τις… ανεμογεννήτριες προκαλεί καρκίνο!
photo Reuters

Αντιδράσεις στην επιστημονική κοινότητα προκάλεσε ο Ντόναλντ Τραμπ που ισχυρίζεται πως οι ανεμογεννήτριες προκαλούν καρκίνο!

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έκρυψε ποτέ πως απεχθάνεται τις ανεμογεννήτριες όμως ο ισχυρισμός του πως ο θόρυβός τους μπορεί να προκαλέσει καρκίνο, τρέλανε την επιστημονική κοινότητα και όχι μόνο.

Σήμερα ήταν η σειρά της Νάνσι Πελόζι, της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων να απαντήσει στον πρόεδρο Τραμπ λέγοντας πως “πρόκειται για ανόητες δηλώσεις”, επαναλαμβάνοντας τον χαρακτηρισμό που απέδωσε πρώτος ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τσακ Γκράσλεϊ, ο οποίος υπήρξε πρωτοπόρος στην ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας στις ΗΠΑ.

Την Τρίτη, σε ομιλία του στο ετήσιο δείπνο των Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών και βουλευτών, ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ, ο οποίος αμφισβητεί την κλιματική αλλαγή, αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα της αιολικής ενέργειας.

“Λένε ότι ο θόρυβος από τις ανεμογεννήτριες προκαλεί καρκίνο”, είπε μεταξύ άλλων ο Τραμπ, αν και δεν υπάρχει καμία επιστημονική μελέτη που να πιστοποιεί τα λεγόμενά του.

Εδώ και πολλές εβδομάδες o Αμερικανός πρόεδρος, ένθερμος υποστηρικτής της ενέργειας που παράγεται από τον άνθρακα, πολλαπλασιάζει τα χλευαστικά ανέκδοτα εναντίον των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του. “Αγάπη μου, θέλω να δω τηλεόραση – Λυπάμαι, δεν φυσάει”, είπε την περασμένη εβδομάδα στο Μίσιγκαν, προκαλώντας τα γέλια του κοινού.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις