Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Το tweet του Τραμπ που θα προκαλούσε πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα – Νέες αποκαλύψεις!

Το tweet του Τραμπ που θα προκαλούσε πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα – Νέες αποκαλύψεις!

Ήταν έτοιμος να πατήσει το… κουμπί ο Τραμπ και να στείλει μήνυμα πολέμου στη Βόρεια Κορέα. Αλλά τον πρόλαβε το αμερικανικό Πεντάγωνο και το tweet «φωτιά» που ίσως να έφερνε σύρραξη, δεν έγινε ποτέ.

Νέες αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες του Ντόναλντ Τραμπ από τον δημοσιογράφο Μπομπ Γούντγουορντ, συγγραφέα του βιβλίου “Φόβος: Ο Τραμπ στο Λευκό Οίκο”, που κυκλοφορεί αύριο (11.09.2018) στις ΗΠΑ. Σε αυτό αναφέρει ένα περιστατικό με πρωταγωνιστή τον Αμερικανό πρόεδρο και τους επιτελείς του Πενταγώνου.

Ο Τραμπ ήθελε να κάνει ένα tweet που σύμφωνα με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ ήταν ικανό να προκαλέσει ακόμα και πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα. Ένα tweet που τελικά δεν έγινε ποτέ, όπως αποκάλυψε ο Μπομπ Γούντγουορντ σε συνέντευξή του, την Κυριακή, στο CBS.

Τι θα έλεγε το tweet αυτό; Ο Τραμπ διαβεβαίωνε πως θα διέτασσε να επαναπατριστούν οι οικογένειες των περίπου 28.500 Αμερικανών στρατιωτικών που είναι ανεπτυγμένοι στη Νότια Κορέα. Για… καλή τύχη όλων, το έμαθαν στο Πεντάγωνο και ξεκίνησε η επιχείρηση να μην πατήσει το… κουμπί ο Αμερικανός πρόεδρος.

Οι επιτελείς του Πενταγώνου ήξεραν πως μια τέτοια ανακοίνωση θα εκλαμβανόταν αμέσως από την Πιονγκγιάνγκ ως ένδειξη πως ήταν άμεσα επικείμενη μια επίθεση των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων εναντίον της Βόρειας Κορέας, είπε ο Γούντγουορντ.

«Εκείνη τη στιγμή, η ηγεσία του Πενταγώνου καταλήφθηκε από πολύ έντονη ανησυχία, καθώς σκέφτηκε: “Θεέ μου, αυτό το tweet, ενώ έχουμε αξιόπιστες πληροφορίες ότι οι Βορειοκορεάτες θα εκλάβουν αυτή την κίνηση ως ένδειξη άμεσα επικείμενης επίθεσης”», τόνισε ο βετεράνος δημοσιογράφος, ένας από τους δυο που αποκάλυψαν το σκάνδαλο του Watergate.

Στο βιβλίο του, ο Μπομπ Γούντγουορντ περιγράφει έναν Ντόναλντ Τραμπ που είχε εμμονή με τον επαναπατρισμό των Αμερικανών στρατιωτικών που είναι ανεπτυγμένοι στη Νότια Κορέα. «Δεν ξέρω γιατί βρίσκονται εκεί κάτω, ας τους ξαναφέρουμε όλους πίσω στη χώρα μας», είχε πει ο Αμερικανός πρόεδρος σε μια συνάντηση.

Ο υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις είχε σπεύσει να εξηγήσει ότι οι στρατιωτικοί βρίσκονται εκεί «για να αποφύγουμε τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις