Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Το βίντεο από την επίθεση κομάντος και ελικοπτέρων κατά του Ερντογάν

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ TWITTER
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ TWITTER

– Τρία ελικόπτερα με 40 κομάντος επιτέθηκαν στο ξενοδοχείο όπου έμενε ο Ερντογάν
– Οι μυστικές υπηρεσίες τον ειδοποίησαν και δέφυγε την τελευταία στιγμή
– Μάχη των πραξικοπηματιών με τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας
– Έφυγε με ελικόπτερο και ύστερα με αεροπλάνο ο Ερντογάν από τη Μαρμαρίδα
– Δύο μαχητικά F16 επιχείρησαν να καταρρίψουν το προεδρικό αεροσκάφος

Μια από τις πρώτες επιχειρήσεις που φαίνεται έστησαν οι πραξικοπηματίες ήταν η εξουδετέρωση του “σουλτάνου”.
Για το λόγο αυτό στα πρώτα λεπτά από την εκδήλωση της προσπάθειας για πραξικόπημα 3 ελικόπτερα γεμάτα με κομάντος απογειώθηκαν από στρατόπεδο των ειδικών δυνάμεων της Σμύρνης και κατευθύνθηκαν στη Μαρμαρίδα όπου ήταν γνωστό ότι επί έξι ημέρες διέμενε σε ξενοδοχείο της περιοχής ο Ταγίπ Ερντογαν.

 


Τα ελικόπτερα είχαν συνοδεία και μαχητικά ελικόπτερα τα οποία παρείχαν κάλυψη από αέρος στους κομάντος, όπως φαίνεται και στο βίντεο του πρακτορείου Ανατολή.

 

Παρά το γεγονός ότι το πραξικόπημα φάνηκε να αιφνιδιάζει τους πάντες οι μυστικές υπηρεσίες κατάφεραν να αποκαλύψουν το σχέδιο δολοφονίας ή σύλληψης του Ερντογαν.
Αμέσως ο Τούρκος Πρόεδρος μετακινήθηκε σε άλλο κτήριο κοντά στο ξενοδοχείο και αναπτύχθηκαν γύρω του περίπου 100 ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί.
Ακολούθησε πραγματική μάχη. Τα σημάδια από τις σφαίρες στους χώρους του ξενοδοχείου μαρτυρούν ότι έπεσαν εκατοντάδες σφαίρες. Οι κομάντος εξουδετερώθηκαν και τα ευρήματα με το υλικό και τα όπλα που είχαν πάνω τους μαρτυρούν ότι είχαν πάει έτοιμοι για μάχη.

 

Ακολούθησε επιχείρηση διαφυγής του Ταγίπ Ερντογαν ο οποίος με ελικόπτερο μεταφέρθηκε στο προεδρικό αεροσκάφος το οποίο απογειώθηκε άμεσα.
Κάπου εκεί ξεκίνησε ένα νέο θρίλερ.
Γρήγορα αποδείχθηκε ότι οι πραξικοπηματίες είχαν στη διάθεσή τους και μαχητικά αεροσκάφη. Μάλιστα κατάφεραν να απογειώσουν τουλάχιστον 6 μαχητικά τύπου F16.
Τα δύο από αυτά κατάφεραν όπως λέγεται να πλησιάσουν και να παρενοχλήσουν το αεροσκάφος που μετέφερε τον Τούρκο πρόεδρο, αντίθετα με τους κομάντος όμως που επιτέθηκαν στο ξενοδοχείο του οι πιλότοι των μαχητικών επέλεξαν να μην ανοίξουν πυρ, γεγονός που χαρακτηρίζεται τουλάχιστον περίεργο από αξιωματούχους της Τουρκίας.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν πολλά κενά ακόμη. Βέβαιο είναι ότι οι πραξικοπηματίες επιχείρησαν και τον βομβαρδισμό στρατηγικών σημείων στην πρωτεύουσα Άγκυρα, κατέλαβαν μάλιστα βάση με μαχητικά τύπου F4 μεταφέροντας σε αυτή βόμβες και πυραύλους, ωστόσο το προσωπικό της βάσης, πιστό στο καθεστώς Ερντογάν εμπόδισε την απογείωση των αεροσκαφών και στη συνέχεια συνέλαβε τους πραξικοπηματίες.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε