Κόσμος

Τομ Μπάρακ: Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία σε email του Επστάιν – «Στείλε φωτογραφίες σου με παιδί, κάνε με να χαμογελάσω»

Σάλος με τον Τομ Μπάρακ, τον ένθερμο υποστηρικτή της Τουρκίας, μετά τη δημοσίευση αλληλογραφίας με τον παιδόφιλο Τζέφρι Επστάιν
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε μία από τις πιο σοβαρές αποκαλύψεις που προκύπτουν από τα έγγραφα Επστάιν, μια αλληλογραφία μεταξύ του παιδόφιλου Τζέφρι Επστάιν και του πρέσβη των ΗΠΑ στην Τουρκία Τομ Μπάρακ βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο ανταποκριτής από την Ουάσινγκτον Μιχάλης Ιγνατίου, ανέφερε πως βγήκαν στη δημοσιότητα τα έγγραφα του παιδόφιλου Τζέφρι Επστάιν, ο οποίος αυτοκτόνησε στη φυλακή το 2019. «Μέσα σε αυτά τα μέιλ φαίνεται πως ο πρόεδρος Τραμπ γνώριζε τι έκανε ο Επστάιν με τα ανήλικα κορίτσια», όπως είπε. «Το 2016 ο Επστάιν έστειλε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στον σημερινό πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα – τον οποίον έχουμε χαρακτηρίσει ατζέντη της Τουρκίας – με τη φράση “στείλε φωτογραφίες σου με παιδί, κάνε με να χαμογελάσω”.

Όπως αντιλαμβάνεστε, δίνεται μεγάλη δημοσιότητα σε αυτήν την αποκάλυψη. Αν θέλετε τη γνώμη μου, αυτός ο άνθρωπος πλέον δεν μπορεί να σταθεί ως πρέσβης υπό κανονικές συνθήκες».

Μάλιστα ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ σημείωσε πως σύμφωνα με τις πληροφορίες που του μεταφέρθηκαν, ο Τομ Μπάρακ απάντησε στο μήνυμα του Επστάιν και του έστειλε πίσω φωτογραφία. «Είναι 20.000 τα έγγραφα, σιγά-σιγά θα τα μάθουμε όλα», σημείωσε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Τομ Μπαράκ όχι μόνο απάντησε στο μήνυμα, αλλά του έστειλε πίσω και φωτογραφία.

Η αποκάλυψη έχει προκαλέσει πολιτική θύελλα στις ΗΠΑ αλλά και πολιτικές αντιδράσεις στην Τουρκία.

Ο Τομ Μπάρακ είχε προηγουμένως δώσει μια σύντομη απάντηση στον Επστάιν, λέγοντας: «Ελπίζω να είσαι καλά, ας γνωριστούμε».

Νωρίτερα, στο ίδιο email, ο Επστάιν ενημέρωνε τον αμερικανό πρέσβη για τη διαχείριση των δημοσιογραφικών τηλεφωνημάτων που δεχόταν σχετικά με πολιτικά πρόσωπα.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Καρολάιν Λέβιτ, αντέδρασε στη δημοσιοποίηση δηλώνοντας ότι: «Οι Δημοκρατικοί διαρρέουν επιλεγμένα ηλεκτρονικά μηνύματα στον φιλελεύθερο τύπο για να δημιουργήσουν μια ψευδή αφήγηση για να δυσφημίσουν τον Πρόεδρο Τραμπ».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή στην Ιζαμπέλ Ατζανί - Κρίθηκε ένοχη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα
Η 71χρονη ηθοποιός, δύο φορές υποψήφια για Όσκαρ κρίθηκε ένοχη για εικονική δήλωση κατοικίας στην Πορτογαλία το 2016 και το 2017, για απόκρυψη ενός δανείου το 2013 και για μεταφορά ενός ποσού στις ΗΠΑ το 2014
Ιζαμπέλ Ατζανί
Αμβέρσα: Από το ισόγειο ξεκίνησε η φωτιά στην πολυκατοικία που στοίχισε τη ζωή σε 6 ανθρώπους – Ερευνάται τεχνική βλάβη
Η πολυκατοικία στέγαζε περισσότερους από 200 ανθρώπους - Ο πυκνός καπνός και η περιορισμένη ορατότητα δυσχεραίνουν τόσο την κατάσβεση όσο και τις έρευνες των διασωστών για τυχόν ανθρώπους
Αμβέρσα
Βρετανία: Έρευνα για τους δύο αστυνομικούς που συνέλαβαν τον ετοιμοθάνατο Χένρι Νόβακ ενώ είχε μαχαιρωθεί και έλεγε ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει
Ο δολοφόνος του, Βίκρουμ Ντίγκουα, ένας Σιχ γεννημένος στη Βρετανία, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια, κατηγορήσε ψευδώς τον Νόβακ ότι τον πρόσβαλε με ρατσιστικά σχόλια και του επιτέθηκε
Διαμαρτυρία στη Βρετανία για τον θάνατο του 18χρονου που μαχαιρώθηκε από νεαρό Σιχ