Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Τον έστεψε Βασιλιά! Ο Μπόρις Τζόνσον πήρε την εντολή

Μπόρις Τζόνσον
Φωτογραφία: Reuters

Με κάθε επισημότητα η άφιξη του Μπόρις Τζόνσον στο Παλάτι του Μπάκινγχαμ για να πάρει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από την Βασίλισσα Ελισάβετ!

Ο Μπόρις Τζόνσον έκανε τα ξημερώματα της Παρασκευής τον καλύτερο ύπνο της ζωής του. Όχι μόνο κέρδισε τις εκλογές με ποσοστό ρεκόρ αλλά έσβησε από τον χάρτη τους Εργατικούς, εξασφαλίζοντας απόλυτη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο και “αναγκάζοντας” τον Τζέρεμι Κόρμπιν, να ξεκαθαρίσει πως δεν θα κρατήσει τη θέση του.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μετέβη νωρίτερα σήμερα στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για να ζητήσει από τη βασίλισσα Ελισάβετ να του αναθέσει επισήμως την εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης, μερικές ώρες μετά τη θριαμβευτική του νίκη στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες στη Βρετανία.

Click4more: Από τη Θάτσερ, στον Μπόρις! Κυρίαρχος και… φευγάτος ο Τζόνσον! “Βατερλώ” για τους Εργατικούς

Ο Τζόνσον μετέβη στο Μπάκιγχαμ για να του αναθέσει επισήμως η βασίλισσα την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, όπως προβλέπεται από το σύστημα συνταγματικής μοναρχίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι χθεσινές εκλογές εξασφάλισαν στους Τόρις μια άνευ προηγουμένου εδώ και δεκαετίες πλειοψηφία στην Βουλή των Κοινοτήτων, την ισχυρότερη έπειτα από αυτήν που είχε εξασφαλίσει η Μάργκαρετ Θάτσερ το 1987.

Δείτε τον Μπόρις Τζόνσον να φτάνει στο Παλάτι του Μπάκινγχαμ

Δείτε τον Μπόρις Τζόνσον να φεύγει από το Παλάτι του Μπάκινγχαμ

Μπόρις Τζόνσον

“Οι συνομιλίες για το εμπόριο με τη Βρετανία είναι μια πρόκληση, ο χρόνος είναι λίγος” λέει η ΕΕ

Την ίδια ώρα, η  πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε πως ο χρόνος είναι «εξαιρετικά λίγος» προκειμένου να επισφραγισθεί μια συμφωνία για τη νέα σχέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Βρετανία πριν από τα τέλη του 2020.

Click4more: «Μπράβο Μπόρις, αδειάστε μας τη γωνιά τώρα» – Ξεκάθαρο μήνυμα Ε.Ε. στη Βρετανία για… Brexit

«Εχουμε στόχο μηδενικούς δασμούς, μηδενικές ποσοστώσεις, και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σαρωτική νίκη του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στις βουλευτικές εκλογές αναφορικά με την υπόσχεσή του ότι το Brexit θα έχει γίνει έως την 31η Ιανουαρίου 2020.

«Αντιμετωπίζουμε την πρόκληση ότι ο χρόνος είναι πολύ λίγος, έχουμε έντεκα μήνες για να διαπραγματευθούμε ένα ευρύ πεδίο», είπε η φον ντερ Λάιεν. «Και δεν είναι μόνο το εμπόριο, μιλάμε ακόμη για την εκπαίδευση, τις μεταφορές, την αλιεία, πολλά, πολλά άλλα πεδία βρίσκονται προς διαπραγμάτευση».

Φωτογραφίες: Reuters.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις