Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Τον… χαβά του ο Τραμπ! Για τα “κίτρινα γιλέκα” φταίει η συμφωνία για την κλιματική αλλαγή!

Τραμπ
photo epa

Η Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή φταίει για τις κινητοποιήσεις στη Γαλλία και τα “κίτρινα γιλέκα” σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο κ. Τραμπ σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News τόνισε πως “λόγω της Συμφωνίας του Παρισιού, όλη η χώρα τώρα φλέγεται”, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις με τα “κίτρινα γιλέκα” που ξεκίνησαν μετά την αύξηση του φόρου στα καύσιμα.

“Η Συμφωνία του Παρισιού δεν λειτουργεί και πολύ καλά για το Παρίσι”, πρόσθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος απέσυρε την περσινή χρονιά τις ΗΠΑ από αυτή τη συμφωνία.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Τραμπ μίλησε και για τον πρώην δικηγόρο του, τον Μάικλ Κόεν, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών επειδή το 2016, κατά την προεκλογική περίοδο, κατέβαλε χρήματα για να εξαγοράσει τη σιωπή δύο γυναικών που υποστήριζαν ότι είχαν ερωτική σχέση με τον μεγιστάνα πελάτη του πριν από χρόνια.

Ο Τραμπ είπε ότι ήταν “λάθος” του να προσλάβει τον Κόεν και ισχυρίστηκε πως του ανέθετε μόνο “δευτερεύουσες” δουλειές, κυρίως στον τομέα των δημοσίων σχέσεων.

“Εκ των υστέρων, έκανα λάθος, επειδή αυτά που έκανε δεν είχαν καμία σχέση με εμένα, εκτός από τις δύο κατηγορίες περί χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας, που δεν είναι ποινικό αδίκημα και δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί. Τις έβαλαν για να με φέρουν σε δύσκολη θέση”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις