Τρίτη, 5 Μαρ.
15oC Αθήνα

Το “παγωμένο” χριστουγεννιάτικο δέντρο που κλέβει την παράσταση! [pics]

Το “παγωμένο” χριστουγεννιάτικο δέντρο που κλέβει την παράσταση! [pics]

Ένα γιγάντιο παγάκι. Κι ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο μέσα στο γιγάντιο παγάκι. Στο King’s Cross, στο Λονδίνο.

Όχι, δεν είναι αυτό που φαίνεται εκ πρώτης όψεως. Είναι η τελευταία εγκατάσταση του Alex Chinneck, ανάμεσα στα έγχρωμα σιντριβάνια μπροστά από τις εγκαταστάσεις του Central Saint Martins, στην Granary Square. Ύψος; Επτά μέτρα.

Μέσα σε ένα μπλοκ ρητίνης βάρους δύο τόνων, ο Chinneck παγίδευσε ένα ύψους πέντε μέτρων χριστουγεννιάτικο δέντρο. Η λιμνούλα που σχηματίζεται από τον «πάγο» που «λιώνει» είναι φτιαγμένη από 250 κιλά καθαρό κερί. Το βράδυ, ανάβουν τα 1.200 φωτάκια που στολίζουν το παγιδευμένο δέντρο.

«Το King’s Cross είναι γνωστό για τις “παράξενες” εγκαταστάσεις του» εξήγησε ο Chinneck στο Dezeen. «Κάθε τι που δημιουργούμε είναι για μας μοναδικό, και θέλουμε να έχουν το ίδιο συναίσθημα και όσοι έχουν την εμπειρία της δημιουργίας μας. Προσπαθούμε να βάζουμε στον εαυτό μας προβλήματα τα οποία μπορούν να επιλυθούν μόνο μέσα από τεχνολογική έρευνα.

Σκεφτόμουν κάποιο υλικό που να έχει σχέση με αυτήν την εποχή του χρόνου και κατέληξα σ’ αυτή την ιδέα, κάτι σαν “μια μύγα μέσα σ’ ένα παγάκι”».

Η εγκατάσταση θα βρίσκεται στο King’s Cross έως τις 6 Ιανουαρίου του 2017.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, φωτογραφίες: dezeen.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε