Κόσμος

Τώρα, ελέγχει τα πυρηνικά της εργοστάσια και η Μαδρίτη

Ελέγχους ασφαλείας σε όλα τα πυρηνικά της εργοστάσια θα πραγματοποιήθηκε και η Ισπανία, θορυβημένη από την πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία.

Η κυβέρνηση θα διερευνήσει τους κινδύνους για τα πυρηνικά εργοστάσια από σεισμούς ή πλημμύρες, δήλωσε ο υπουργός Βιομηχανίας, Μιγκέλ Σεμπαστιάν.

Η κυβέρνηση Θαπατέρο είχε νωρίτερα ανακοινώσει ότι δεν θα αναθεωρήσει την ενεργειακή της πολιτική επί του παρόντος και υποστήριξε ότι τα ισπανικά πυρηνικά εργοστάσια είναι ασφαλή.

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις απαιτούν το κλείσιμο του εργοστασίου στη βόρεια Γαρόνα, η λειτουργία του οποίου έπρεπε να τερματιστεί φέτος, αλλά στο οποίο επιτράπηκε η λειτουργία μέχρι το 2013.

Τα κόμματα της αριστεράς κάλεσαν τη σοσιαλιστική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Θαπατέρο να σταματήσει σταδιακά τη λειτουργία των πυρηνικών εργοστασίων της Ισπανίας, όπως είχε αρχικά δεσμευτεί ότι θα πράξει.

Η Ισπανία παίρνει περίπου το 20% της ενέργειάς της από οκτώ πυρηνικά εργοστάσια.

Διαβάστε επίσης
Οι 4 πληγές της Ιαπωνίας: Ο σεισμός, το τσουνάμι, η πυρηνική απειλή και τώρα ο χιονιάς
Τρέμουν το ραδιενεργό νέφος – Μετρήσεις ραδιενέργειας σε κάθε αεροπλάνο που επιστρέφει από την Ιαπωνία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
CNN: Οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί δεν κατέστρεψαν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν – «Άθικτο το ουράνιο»
Οι πρώτες εκτιμήσεις των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ έρχονται σε αντίθεση με τα λεγόμενα Τραμπ περί ολικής καταστροφής του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης
Δορυφορικές εικόνες πάνω από το υπόγειο πυρηνικό συγκρότημα Fordow του Ιράν, πριν και μετά το χτύπημα των ΗΠΑ 18
Ο Ιρανός πρόεδρος ανακοίνωσε «το τέλος του πολέμου των 12 ημερών που επιβλήθηκε» στη χώρα του - Πανηγυρισμοί στους δρόμους
«Σήμερα, μετά την ηρωική αντίσταση του μεγάλου έθνους μας, γινόμαστε μάρτυρες της σύναψης εκεχειρίας και του τέλους αυτού του 12ήμερου πολέμου»
Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν 13