Παρασκευή, 17 Μαΐ
22oC Αθήνα

Tour de France: Πυροβολισμοί και καταδίωξη στο κέντρο του Παρισιού!

Tour de France: Πυροβολισμοί και καταδίωξη στο κέντρο του Παρισιού!

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Κυριακής στην Place de la Concorde στην “καρδιά” του Παρισιού, όταν αυτοκίνητο επιχείρησε να περάσει… μέσα από τον ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας με αποτέλεσμα η αστυνομία να ανοίξει πυρ!

Όλα συνέβησαν όταν αυτοκίνητο, άγνωστο ακόμη γιατί, επιχείρησε διασπάσει τα οδοφράγματα που είχαν στηθεί στην Place de la Concorde, την πιο κεντρική της γαλλικής πρωτεύουσας μπροστά από το Λούβρο και την Εθνική Αντιπροσωπεία.

Εκείνη τη στιγμή, στο σημείο δεν υπήρχαν ούτε ποδηλάτες που συμμετέχουν στον Γύρο της Γαλλίας, τον πιο σημαντικό ποδηλατικό γύρο του κόσμου, ούτε και θεατές.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν υπάκουσε στις εντολές των αστυνομικών να σταματήσει, με αποτέλεσμα εκείνοι να ανοίξουν πυρ. Παρά τους πυροβολισμούς, όμως, κατάφερε να διαφύγει σύμφωνα με αναφορές από διεθνή ΜΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο αυτοκίνητο επέβαιναν δυο άνδρες, που δεν φαίνονταν να είναι οπλισμένοι. Η γαλλική αστυνομία πάντως έχει εξαπολύσει τεράστιο ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

“Πρόκειται για περιστατικό δευτερευούσης σημασίας. Δεν είχε στόχο τον ποδηλατικό γύρο, δεν πρόκειται για τρομοκρατία, είναι απλά η άρνηση (του οδηγού) να πειθαρχήσει, όπως συμβαίνει καθημερινά”, είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Ρόιτερς.

Σύμφωνα με το δίκτυο BFMTV, δεν υπάρχουν τραυματίες, ενώ η αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του οδηγού.

Φωτογραφίες: EPA
Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε