Κόσμος

Τουρκία: 16 συλλήψεις μετά από αστυνομική επιχείρηση για «λουκέτο» σε θρησκευτικό βιβλιοπωλείο

Να βάλει λουκέτο σε θρησκευτικό βιβλιοπωλείο που δεν είχε άδεια επιχείρησε η τουρκική αστυνομία, όμως η προσπάθειά της πήρε διαφορετική τροπή.

Διαδηλωτές με ξύλα και πέτρες επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να κληθούν ενισχύσεις των δυνάμεων ασφαλείας και να συλληφθούν 16 άτομα.

Κατά το γραφείο του κυβερνήτη της πόλης Μπίγκολ, το βιβλιοπωλείο «στήριζε τις δραστηριότητες του Ισλαμικού Κράτους στη χώρα».

Ωστόσο οι συλληφθέντες δεν αντιμετωπίζουν κάποια κατηγορία σχετική με τους εξτρεμιστές τζιχαντιστές, αλλά «για επίθεση κατά αξιωματικού των δυνάμεων επιβολής νόμου, για εκούσια πρόκληση σωματικής βλάβης και την καταστροφή δημόσιας περιουσίας».

Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, η Τουρκία έχει ερευνήσει και έχει δικάσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που κατηγορούνται για σχέσεις με μαχητές σε μια δραστική λήψη μέτρων που σύμφωνα με ομάδες υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για την καταστολή των διαφωνιών. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι ενέργειές της είναι απαραίτητες δεδομένης της σοβαρότητας των απειλών που αντιμετωπίζει η Τουρκία.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει διαπράξει πολλές επιθέσεις σε όλη την Τουρκία, μεταξύ των οποίων και μία σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην Κωνσταντινούπολη την 1η Ιανουαρίου του 2017, στην οποία 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
12 τάνκερ γεμάτα πετρέλαιο αναχώρησαν κρυφά από τη Βενεζουέλα - «Μυστήριο» για το αν έσπασε το αμερικανικό εμπάργκο
Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ είπε πως το «πετρελαϊκό εμπάργκο» στη Βενεζουέλα είναι σε πλήρη ισχύ, ανέφερε πως οι μεγαλύτεροι πελάτες της Βενεζουέλας, θα συνεχίσουν να λαμβάνουν πετρέλαιο
Δεξαμενόπλοιο
«Σημαντική η παραλαβή των F -35 για την βελτίωση των σχέσεων με την Ουάσιγκτον και την άμυνα του ΝΑΤΟ» λέει ο Ερντογάν
Εκείνος αποκάλυψε ότι κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στον Λευκό Οίκο τον Σεπτέμβριο του 2025, έκανε πρόταση στον Τραμπ για την προμήθεια F-35 στην Τουρκία
αεροσκάφος
Γκουστάβο Πέτρο: Σκληρή απάντηση του προέδρου της Κολομβίας μετά τις απειλές Τραμπ – «Σταμάτα να με συκοφαντείς»
Νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος είχε πει στον Κολομβιανό ομόλογό του να «προσέχει τα οπίσθιά του» - Λίγες ώρες μετά απείλησε την Κολομβία με στρατιωτική επιχείρηση παρόμοια με αυτή που έκανε στη Βενεζουέλα
Γκουστάβο Πέτρο