Κόσμος

Τουρκία: 16χρονος φυλακίστηκε γιατί ζωγράφισε χιτλερικό μουστάκι σε αφίσα του Ερντογάν

Ένας 16χρονος από τη Μερσίνα στη νότια Τουρκία συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή επειδή ζωγράφισε «χιτλερικό» μουστάκι σε προεκλογική αφίσα του προέδρου Ερντογάν, μεταδίδουν ορισμένα μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με τις εφημερίδες Cumhuriyet και BirGün, καθώς και τον τηλεοπτικό σταθμό Halk TV, ο μαθητής λυκείου κατηγορήθηκε ότι «ζωγράφισε με στυλό το μουστάκι του Χίτλερ και έγραψε προσβλητικά σχόλια» σε αφίσα με το πρόσωπο του τούρκου προέδρου Ερντογάν, η οποία είχε αναρτηθεί κοντά στο σπίτι του.

Η αστυνομία εξέτασε βίντεο από κάμερες παρακολούθησης και ταυτοποίησε τον δράστη, τον οποίο συνέλαβε στο σπίτι του, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Κατά την ανάκριση «παραδέχτηκε ότι ζωγράφισε το μουστάκι, αλλά αρνήθηκε πως έγραψε σχόλια».

Ο 16χρονος οδηγήθηκε ενώπιον εισαγγελέα, κατηγορήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες για «προσβολή του προέδρου» και κρατείται σε φυλακές ανηλίκων στην Ταρσό, μετέδωσε το Halk TV.

Η «προσβολή του προέδρου» είναι μια από τις κατηγορίες που απαγγέλλονται συχνότερα στην Τουρκία, αφού το 2022 καταγράφηκαν 16.753 υποθέσεις, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο 69χρονος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξασφάλισε μια νέα πενταετή θητεία στην προεδρία της Τουρκίας, επικρατώντας στον δεύτερο γύρο των εκλογών του υποψηφίου της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ζελένσκι: «Δεν έχουμε το νομικό δικαίωμα να παραχωρήσουμε εδάφη – Η οπτική μας διαφέρει από του Τραμπ»
Ο Ουκρανός πρόεδρος σημείωσε ότι το αρχικό ειρηνευτικό σχέδιο των 28 σημείων των ΗΠΑ έχει μειωθεί σε 20 σημεία, με τα «ανοιχτά αντιουκρανικά σημεία» να έχουν αφαιρεθεί
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει τα γενέθλιά του «εθνική επέτειο» και καταργεί τις αργίες που μνημονεύουν τον αγώνα των Αφροαμερικανών
Την ημέρα των γενεθλίων του, 14 Ιουνίου, οι Αμερικάνοι θα μπορούν να επισκεφθούν δωρεάν όλα τα εθνικά πάρκα της χώρας - Δεν θα ισχύει όμως πια το ίδιο για τις αργίες που είναι αφιερωμένες στον αγώνα για τα πολιτικά δικαιώματα των Αφροαμερικανών
Ντόναλντ Τραμπ
Σκάφος αναψυχής που βούλιαξε πριν 2.000 χρόνια βρέθηκε στον βυθό της Αλεξάνδρειας
Οι επόμενες έρευνες στην καρίνα του πλοίου «θα είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι στη ζωή, τη θρησκεία, την πολυτέλεια και τη διασκέδαση στις πλωτές οδούς της αρχαίας Αιγύπτου κατά τη ρωμαϊκή εποχή»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS