Κόσμος

Τουρκία: 16χρονος φυλακίστηκε γιατί ζωγράφισε χιτλερικό μουστάκι σε αφίσα του Ερντογάν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένας 16χρονος από τη Μερσίνα στη νότια Τουρκία συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή επειδή ζωγράφισε «χιτλερικό» μουστάκι σε προεκλογική αφίσα του προέδρου Ερντογάν, μεταδίδουν ορισμένα μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με τις εφημερίδες Cumhuriyet και BirGün, καθώς και τον τηλεοπτικό σταθμό Halk TV, ο μαθητής λυκείου κατηγορήθηκε ότι «ζωγράφισε με στυλό το μουστάκι του Χίτλερ και έγραψε προσβλητικά σχόλια» σε αφίσα με το πρόσωπο του τούρκου προέδρου Ερντογάν, η οποία είχε αναρτηθεί κοντά στο σπίτι του.

Η αστυνομία εξέτασε βίντεο από κάμερες παρακολούθησης και ταυτοποίησε τον δράστη, τον οποίο συνέλαβε στο σπίτι του, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Κατά την ανάκριση «παραδέχτηκε ότι ζωγράφισε το μουστάκι, αλλά αρνήθηκε πως έγραψε σχόλια».

Ο 16χρονος οδηγήθηκε ενώπιον εισαγγελέα, κατηγορήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες για «προσβολή του προέδρου» και κρατείται σε φυλακές ανηλίκων στην Ταρσό, μετέδωσε το Halk TV.

Η «προσβολή του προέδρου» είναι μια από τις κατηγορίες που απαγγέλλονται συχνότερα στην Τουρκία, αφού το 2022 καταγράφηκαν 16.753 υποθέσεις, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο 69χρονος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξασφάλισε μια νέα πενταετή θητεία στην προεδρία της Τουρκίας, επικρατώντας στον δεύτερο γύρο των εκλογών του υποψηφίου της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Τι αλλάζει στην προεδρία Τραμπ αν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν τη Βουλή ή τη Γερουσία – Οι έρευνες που σχεδιάζουν
Εφόσον αποκτήσουν την πλειοψηφία στο Κογκρέσο, οι Δημοκρατικοί θα έχουν στη διάθεσή τους ισχυρότερα κοινοβουλευτικά εργαλεία για να ελέγξουν τις κυβερνητικές αποφάσεις
Ντόναλντ Τραμπ
Τραμπ: Παλέψαμε 250 χρόνια να κάνουμε τη χώρα μεγάλη, δεν θα την καταστρέψουν οι Δημοκρατικοί υποψήφιοι
Χαρακτήρισε τους υποψηφίους των Δημοκρατικών εξαιρετικά επικίνδυνους, υποστηρίζοντας ότι τάσσονται υπέρ των τζιχαντιστών, των Αδελφών Μουσουλμάνων και άλλων ομάδων
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Νετανιάχου ζητάει κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας στο Ισραήλ χωρίς τα αραβικά κόμματα
«Επιδιώκουμε να συγκροτήσουμε ένα διευρυμένο κυβερνητικό σχήμα με τους εταίρους μας και με οποιοδήποτε κόμμα επιθυμεί να συμπορευτεί μαζί μας και δεν υποστηρίζει την τρομοκρατία»
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Γαλλία: Στο εδώλιο οι γονείς της 4χρονης που βρέθηκε νεκρή και ακρωτηριασμένη σε χαντάκι – Το φρικτό έγκλημα που συγκλόνισε τη χώρα πριν από 39 χρόνια
Ένα τυχαίο εύρημα DNA, 31 χρόνια αργότερα, οδήγησε στην ταυτοποίησή της και στη σύλληψη των γονιών της, που κινδυνεύουν με ισόβια
A France Police officer controls cars at a check point ahead of the G7 summit in Evian-les-Bains, France, Monday, June 15, 2026.