Κόσμος

Τουρκία: 25 συλλήψεις για την πολύνεκρη έκρηξη στο ανθρακωρυχείο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι αρχές στην Τουρκία προχώρησαν την Πέμπτη σε 25 συλλήψεις σχετικά με την έκρηξη της 14ης Οκτωβρίου σε ανθρακωρυχείο της πόλης Αμάσρα, που στοίχισε τη ζωή σε 41 εργάτες.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο διευθυντής του ορυχείου, ο Τζιχάτ Οζντεμίρ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δεσμευτεί κατά την επίσκεψή του στον τόπο της τραγωδίας ότι «κανείς δεν θα γλιτώσει» εφόσον προκύψουν ευθύνες μετά την ολοκλήρωση της έρευνας.

Συγγενείς των θυμάτων είχαν αναφέρει πως περίπου 10 ημέρες πριν από την φονική έκρηξη, ανθρακωρύχοι είχαν επισημάνει την έντονη οσμή αερίου στις στοές.

Η τουρκική αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψει την τραγωδία.

Το πολύνεκρο δυστύχημα στην Αμάσρα ξύπνησε μνήμες της τραγωδίας του 2014 σε ανθρακωρυχείο της πόλης Σόμα, στη δυτική Τουρκία, όπου 301 εργάτες είχαν βρει τον θάνατο έπειτα από έκρηξη και πυρκαγιά που προκάλεσαν την κατάρρευση στοάς.

Η τουρκική δικαιοσύνη είχε επιβάλει αργότερα ποινές κάθειρξης έως και 22,5 ετών σε τρεις υπευθύνους του ορυχείου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κρεμλίνο για τους S-400: Πρόκειται για πολύ ευαίσθητο ζήτημα, είμαστε σε επαφή με την Τουρκία
Ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε επίσης πως το Κρεμλίνο θεωρεί ότι η Ουκρανία δεν επιθυμεί συνομιλίες αυτήν την στιγμή και για τον λόγο αυτόν η Μόσχα συνεχίζει τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας
Κρεμλίνο
Εικόνες αποκάλυψης στη Γαλλία: Ο ποταμός Λίγηρας στέγνωσε από τον ιστορικό καύσωνα
O Λίγηρας, μήκους περίπου 1.000 χιλιομέτρων, αποτελεί τον μεγαλύτερο ποταμό της Γαλλίας, ωστόσο οι παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες και η έλλειψη βροχοπτώσεων έχουν αλλάξει δραματικά την εικόνα του
Λίγηρας