Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Τουρκία: 7 νεκροί στρατιώτες από… ατύχημα με πυρομαχικά!

Τουρκία: 7 νεκροί στρατιώτες από… ατύχημα με πυρομαχικά!
photo αρχείο epa

Θρήνος για τον θάνατο επτά στρατιωτικών και τον τραυματισμό άλλων 25 σε βάση του στρατού στην νοτιοανατολική Τουρκία.

Σύμφωνα με τον Ταγίπ Ερντογάν, το δυστύχημα οφείλεται σε… ατύχημα και συγκεκριμένα σε έκρηξη μιας αποθήκης πυρομαχικών στο Χακάρι στην νοτιοανατολική Τουρκία.

Νωρίτερα, είχε κάνει λόγο για τέσσερις νεκρούς και περίπου 20 τραυματίες, αλλά ο αριθμός ανέβηκε όσο περνούσαν οι ώρες. Σοβαρή παραμένει η κατάσταση τεσσάρων τραυματιών και μεταφέρθηκαν στην Άγκυρα, τόνισε ο Ερντογάν.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει χθες το βράδυ πως 25 στρατιωτικοί τραυματίσθηκαν σε «ατύχημα» που σημειώθηκε κατά τη βολή «πυρομαχικού βαρύ όπλου» στη στρατιωτική βάση Σιουνγκιού Τεπέ, στην επαρχία Χακάρι στη νοτιοανατολική Τουρκία , κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και το Ιράν.

Μάλιστα είχε τονίσει οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν επτά στρατιώτες, η τύχη των οποίων αγνοείται, όμως ο κ.Ερντογάν δε αναφέρθηκε σε αγνοούμενους και δεν

διευκρίνισε αν οι στρατιώτες που ήταν χθες αγνοούμενοι είναι εκείνοι των οποίων τον θάνατο ανακοίνωσε σήμερα.

Όσον αφορά τις ακριβείς συνθήκες της έκρηξης ο Ερντογάν δήλωσε πως ομάδα τεχνικών βρίσκεται στο σημείο για να τις διευκρινίσει ενώ ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων Γιασάρ Γκιουλέρ μετέβησαν χθες Παρασκευή στο Χακάρι, την έδρα της ομώνυμης επαρχίας στην νοτιοανατολική Τουρκία.

Η βάση που σημειώθηκε η έκρηξη βρίσκεται σε μια απομακρυσμένη και δύσκολα προσβάσιμη ορεινή ζώνη με τακτικές αψιμαχίες ανάμεσα στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και το κουρδικό ΡΚΚ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις