Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Τουρκία: «Show» Ακάρ με τουρκικό μαχητικό πάνω από το Αιγαίο

Τουρκία: «Show» Ακάρ με τουρκικό μαχητικό πάνω από το Αιγαίο

Νέο “show” έκανε πάνω από το Αιγαίο ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του κατά της Ελλάδας

Φορώντας φόρμα πτήσης ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, πέταξε με τουρκικό μαχητικό πάνω από το Αιγαίο και απηύθυνε μήνυμα μέσω ασυρμάτου.

Μάλιστα, το υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε και σχετικό βίντεο στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter γράφοντας: «Ο Χουλουσί Ακάρ χαιρέτησε το Μνημείο των Μαρτύρων του Τσανάκκαλε, και απηύθυνε μήνυμα μέσω ασυρμάτου: “Θα προσπαθήσουμε να είμαστε αντάξιοι όλων των μαρτύρων μας, ιδιαίτερα των μαρτύρων μας που κείτονται στο Τσανάκκαλε, και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με το πνεύμα του Τσανάκκαλε”».

Η Haberler αναφέρει πως «ενώ η ένταση με την Ελλάδα συνεχιζόταν στο Αιγαίο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ πέταξε με το F-16 στο πλαίσιο της έναρξης του νέου έτους πτητικής εκπαίδευσης της Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας»

Ο Ακάρ – συνεχίζει η Haberler – άνοιξε με μια πτήση με F-16 το Έτος Εκπαίδευσης Πτήσης Εκπαίδευσης 2022-2023 της Διοίκησης Πολεμικής Αεροπορίας στην 1η Διοίκηση Βάσης Αεριωθουμένων, όπου έφτασε με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατηγό Yaşar Güler, τον Διοικητή Χερσαίων Δυνάμεων Στρατηγό Musa Avsever, τον Διοικητή Ναυτικών Δυνάμεων Ναύαρχο Ercüment Tatlıoğlu και Διοικητής Πολεμικής Αεροπορίας Στρατηγός Atilla Gülan.

Όπως μας πληροφορεί το ίδιο μέσο ενημέρωσης, ο Ακάρ έφτασε στη Διοίκηση της 113 Μοίρας, η οποία έχει ως σύνθημα το «Anytime Anywhere» για την πραγματοποίηση της πτήσης.

Στη συνέχεια, φορώντας τον απαραίτητο εξοπλισμό, ο Ακάρ μπήκε στο πιλοτήριο του F-16. Μετά τους ελέγχους, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας μετείχε στην «πανηγυρική» πτήση που σήμανε την έναρξη του Έτους Πτητικής Εκπαίδευσης 2022-2023.

Φυσικά ο τηλεοπτικός και φωτογραφικός φακός ήταν «πανταχού παρών».

Δείτε τα βίντεο και τα στιγμιότυπα που μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, από την πτήση του Ακάρ με F-16 που φέρει το όνομά του:

Κάποια ΜΜΕ δεν έχασαν την ευκαιρία να χαρακτηρίσουν την πτήση του Τούρκου υπουργού Άμυνας με F-16 «κάπου» στο Βόρειο Αιγαίο, ως «μήνυμα» στην Ελλάδα…

https://twitter.com/Seckin_Deniz/status/1565628730877296640?s=20&t=P27CWPm2y5jGOa_OUlgDTA

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις