Κόσμος

Τουρκία: Άφαντος ο γιος του προέδρου της Σομαλίας που παρέσυρε και σκότωσε ντελιβερά

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έφυγε από την Τουρκία ο γιος του προέδρου της Σομαλίας, ο οποίος παρέσυρε και σκότωσε με το αυτοκίνητό του έναν ντελιβερά στην Κωνσταντινούπολη. 

Ο γιος του προέδρου της Σομαλίας, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας από τις τουρκικές αρχές έφυγε από την Τουρκία κι εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, ανέφεραν χθες Σάββατο τουρκικά ΜΜΕ.

Η υπόθεση, την οποία ανέδειξε κυρίως ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, μέγας πολιτικός αντίπαλος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκαλεί έντονες αντιδράσεις διότι ο ύποπτος, ο Μοχάμεντ Χασάν Σέιχ Μοχάμουντ, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν δικαστικό έλεγχο ή περιοριστικό όρο έπειτα από την πρώτη αστυνομική αναφορά, όπως υπογράμμισε ειδικά η εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας Cumhuriyet («Δημοκρατία»).

«Ο ύποπτος έφυγε από την Τουρκία» ανενόχλητος, τόνισε με αγανάκτηση ο Ιμάμογλου το Σάββατο (10.12.2023) μέσω X (του πρώην Twitter), προσθέτοντας πως «η επικρατούσα νοοτροπία να κλείνουμε τα μάτια» όταν πρόκειται για ισχυρούς δεν επιτρέπει «την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών της ίδιας μας της χώρας» – προσθέτοντας απόσπασμα βίντεο από τη στιγμή της σύγκρουσης.

Σύμφωνα με έκθεση της αστυνομίας που επικαλέστηκε το τηλεοπτικό δίκτυο a Haber, ο γιος του Σομαλού προέδρου Χασάν Σέιχ Μοχάμουντ χτύπησε μέρα μεσημέρι την 30ή Νοεμβρίου μοτοσικλετιστή διανομέα.

Ο Γιούνους Εμρέ Γκετσέρ, πατέρας δυο παιδιών, εκσφενδονίστηκε βίαια στην άσφαλτο και υπέκυψε έξι μέρες αργότερα σε νοσοκομείο.

Εισαγγελέας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του οδηγού. Όμως «όταν αστυνομικοί πήγαν την Παρασκευή (σ.σ. προχθές) στην κατοικία του υπόπτου, διαπίστωσαν πως εξαφανίστηκε τη 2η Δεκεμβρίου», σύμφωνα με το a Haber.

«Εκδόθηκε έτσι διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του» την ίδια μέρα από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης, πρόσθεσε το δίκτυο.

Ο δικηγόρος του διανομέα, ο Ιγιάζ Τσιμέν, που μίλησε στην εφημερίδα Cumhuriyet, επέκρινε έντονα την αρχική έκθεση της τροχαίας, που ανέφερε πως το δυστύχημα έγινε εξαιτίας της «απροσεξίας» του θύματος.

«Δεύτερη έκθεση πραγματογνώμονα και βίντεο έδειξαν ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου ευθυνόταν 100%», πρόσθεσε, εκφράζοντας ωστόσο την ανησυχία πως ο τελευταίος δεν πρόκειται να «συλληφθεί ποτέ».

Η Τουρκία διατηρεί την τελευταία δεκαετία και πλέον στενές σχέσεις με τη Σομαλία, «αδελφή χώρα» 17 εκατομμυρίων κατοίκων με πληθυσμό κατά πλειονότητα μουσουλμανικό, στο Κέρας της Αφρικής· είναι βασική της εταίρος σε οικονομικό επίπεδο, ιδίως στους τομείς των κατασκευών, της εκπαίδευσης, της υγείας και της στρατιωτικής συνεργασίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Όταν η Γκιλφόιλ αγκάλιαζε τον Ρούμπιο στην Αθήνα, γνώριζε ότι θα την απομακρύνουν: Αποκαλύψεις από την δημοσιογράφο που έκανε την ερώτηση - φωτιά στον Λευκό Οίκο
Ο όγκος του υλικού που έφτανε στα χέρια της δημοσιογράφου για την Κίμπερλι Γκιλφόιλ ήταν τέτοιος που, όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν ήξερε πια τι να το κάνει
Στιγμιότυπο από την άφιξη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Marco Rubio και την υποδοχή από την πρώην, πλέον, πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Kimberly Guilfoyle στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
17
Εντολή Ρούμπιο μετά την υπόθεση Γκίλφοϊλ προς τους Αμερικανούς διπλωμάτες: Μη χρησιμοποιείτε τα αξιώματα για προσωπικό όφελος
Παράλληλα, ο Ρούμπιο υπογράμμισε τη σημασία της τήρησης του νόμου «Hatch», ο οποίος απαγορεύει ορισμένες μορφές πολιτικής δραστηριότητας στους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους
Η πρώην, πλέον, πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Kimberly Guillfoyle με τον Marco Rubio κατά την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα στις 7 Οκτωβρίου 2026
Σκάνδαλο στο ΝΑΤΟ: 5 συλλήψεις στη Νορβηγία και καταγγελίες για δωροδοκίες και πλαστά τιμολόγια – Έρευνες σε Γερμανία και Ρουμανία
Στο μικροσκόπιο των Αρχών εταιρείες που φέρονται να υπερχρέωναν υπηρεσίες για πλοία μελών του ΝΑΤΟ - Η οικονομική ζημιά υπολογίζεται σε περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ
ΝΑΤΟ, βάση Λετονία 24