Δευτέρα, 29 Απρ.
17oC Αθήνα

Τουρκία: Αντιμέτωποι με τη φτώχεια οι κάτοικοι – Κόβουν ακόμα και το ψωμί

Τουρκία: Αντιμέτωποι με τη φτώχεια οι κάτοικοι – Κόβουν ακόμα και το ψωμί

Αντιμέτωποι με την φτώχεια είναι πολλοί κάτοικοι στην Τουρκία με τον μέσο πολίτη να μην μπορεί πλέον να αγοράσει ούτε και τα βασικά για την καθημερινή του επιβίωση. Οι ουρές για το φτηνό ψωμί μειώθηκαν, όμως ο λόγος είναι πως δεν αγοράζουν πλέον ούτε ψωμί.

Το LIVE NEWS στην Κωνσταντινούπολη καταγράφει τραγικές στιγμές και πολλοί λένε ότι οι έμποροι στις λαϊκές τρέφονται από τα σκουπίδια…

Μία καθημερινότητα που απέχει όσο η μέρα από την νύχτα από τις εικόνες πολυτέλειας με τις οποίες βομβαρδίζει ο Ερντογάν την κοινή γνώμη της Τουρκίας από τα παλάτια του.

Στην τσέπη Τούρκων που εργάζονται, που έχουν καλή θέση στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα ή που είναι επιχειρηματίες, η κατάρρευση της τουρκικής οικονομίας μεταφράζεται σε αδυναμία να πλησιάσουν ακόμα και βασικά λαχανικά.

«Βέβαια επηρεαζόμαστε, πως δεν επηρεαζόμαστε; Με αυτά που θα έπαιρνα ένα κιλό τώρα, αγοράζω μισό. Τα αγοράζουμε αναγκαστικά δεν μπορούμε να γίνουμε κλέφτες», δήλωσε κάτοικος της Κωνσταντινούπολης.

Οι λαϊκές πλέον είναι άδειες… Η αιτία είναι οι υψηλές τιμές. Οι Τούρκοι το έχουν ρίξει στα αμπελόφυλλα και τα ντολμαδάκια.

Οι ειδικοί καταγράφουν ρεκόρ 20ετίας στον επίσημο πληθωρισμό, το νούμερο ιλιγγιώδες στο 48,7%.

Η πραγματικότητα είναι ακόμα χειρότεροι, λένε οι αναλυτές. Πόσο χειρότερη φάνηκε από το οδοιπορικό του MEGA στην Τουρκία, όπου τα τοστ είναι πια σκέτο ψωμί και οι μερίδες στα εστιατόρια έχουν μειωθεί στο 50% και για να χορτάσει κάποιος πρέπει να φάει 2 πιάτα…

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις