Κόσμος

Τουρκία: Δεκάδες αγελάδες πέθαναν και 140 γέννησαν πάνω σε ένα πλοίο που ερχόταν από Ουρουγουάη – Το «μπλόκαραν» εν πλω

Φόβος από οργανώσεις για τα νεογέννητα μοσχάρια που βρίσκονται πάνω στο πλοιο
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το μπλόκο της Τουρκίας σε πλοίο από την Ουρουγουάη που μετέφερε εκατοντάδες αγελάδες, έχει προκαλέσει αναστάτωση σε οργανώσεις ζώων, καθώς αυτά κινδυνεύουν να πεθάνουν.

Τουλάχιστον 58 αγελάδες πέθαναν πάνω σε πλοίο που έχει μπλοκαριστεί στα ανοιχτά της Τουρκίας ενώ δεκάδες άλλες γέννησαν εν πλω, σύμφωνα με το Ίδρυμα για την Ευημερία των Ζώων (AWF).

«Τα δικαστικά έγγραφα αποκαλύπτουν ανησυχητικές λεπτομέρειες. 58 βοοειδή πέθαναν στο ταξίδι από την Ουρουγουάη μέχρι την Τουρκία (…) Τουλάχιστον 140 αγελάδες γέννησαν εν πλω», ανέφερε το AWF.

«Τα ζωντανά νεογέννητα βιώνουν μια πολύ δύσκολη κατάσταση» λόγω του μεγάλου αριθμού των αγελάδων στο πλοίο και «είναι πολύ πιθανόν τα περισσότερα μοσχαράκια να πεθάνουν», πρόσθεσε.

Η οργάνωση κάλεσε τις τουρκικές αρχές να επιτρέψουν αμέσως την αποβίβαση των ζώων, αλλά δεν έχει λάβει απάντηση.

Το φορτηγό πλοίο Spiridon II έχει ρίξει άγκυρα στα ανοιχτά του λιμανιού της Μπαντίρμα (Πάνορμος) από τις 21 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, απαγορεύτηκε να ξεφορτώσει επειδή δεν διαθέτει τα κατάλληλα υγειονομικά και εμπορικά έγγραφα.

Από τις 19 Σεπτεμβρίου, όταν απέπλευσε από την Ουρουγουάη, οι αγελάδες έχουν παραμείνει πάνω στο πλοίο. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης, όπως ο ιστότοπος HarberDenizde, αναφέρουν ότι έντονη δυσωδία αναδίδεται από το πλοίο.

Οι εξαγωγείς αμφισβητούν την απόφαση της τουρκικής κτηνιατρικής υπηρεσίας και έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γιατί ο Τραμπ δεν μπορεί να πουλήσει τους F-35 στην Τουρκία: Οι αντιδράσεις και τα εμπόδια για την άρση των κυρώσεων
Βουλευτές του Κογκρέσου ζητούν να μην επιτραπεί η πώληση των μαχητικών αεροσκαφών στην Τουρκία - Αντίθετος και ο Νετανιάχου που μιλά για αλλαγή ισορροπίας δυνάμεων στην περιοχή
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ 14
Δικαστική ήττα για τον πρίγκιπα Χάρι: Απορρίφθηκε η αγωγή κατά της Daily Mail – «Η απόφαση αποτελεί “πλήρες και προφανές κουκούλωμα”»
Ο πρίγκιπας Χάρι υπέστη σημαντική ήττα στη δικαστική του διαμάχη με την εκδοτική εταιρεία της Daily Mail, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο του...
Πρίγκιπας Χάρι
Μακρόν: Η Γαλλία θα επιστρέψει στη Συρία περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ που είχε κατασχέσει από την οικογένεια Άσαντ
Το Παρίσι επανεξετάζει τη συνεργασία του με τη Συρία και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει υποστήριξη από τις γαλλικές ειδικές δυνάμεις στις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους
Εμανουέλ Μακρόν
Σοκ στο Μαρόκο: Πέντε γυναίκες καταγγέλλουν τον καθολικό αρχιεπίσκοπο του Ραμπάτ για σεξουαλική κακοποίηση
Σε γραπτή μαρτυρία μιας γυναίκας αναφερόταν ότι ο καρδινάλιος έκανε «απρεπείς χειρονομίες», μεταξύ αυτών ήταν και μια «προσπάθεια να την πλησιάζει σωματικά», σαν απόπειρα να την αγκαλιάσει
Ο καρδινάλιος Cristobal Lopez Romero