Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Τουρκία: Δεκάδες συλλήψεις σε διαδήλωση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Τουρκία: Δεκάδες συλλήψεις σε διαδήλωση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Οι αστυνομικές αρχές της Τουρκίας προχώρησαν σε δεκάδες συλλήψεις σήμερα σε διαδήλωση στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Η οργάνωση We Will Stop Femicide κάνει λόγο για περίπου 40 άτομα, που συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη. 

Εκτός από την διαδήλωση σήμερα (27.11.2022) στην Κωνσταντινούπολη, αντίστοιχες κινητοποιήσεις για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών διοργανώθηκαν και την Παρασκευή (25.11.2022). Στην πρώτη διαδήλωση η οργάνωση We Will Stop Femicide υποστηρίζει ότι συνελήφθησαν άλλα 200 άτομα. Οι αστυνομικές αρχές της Τουρκίας δεν έχουν δώσει πληροφορίες για τις συλλήψεις. 

Και οι δύο διαδηλώσεις είχαν απαγορευτεί από τοπικούς αξιωματούχους, οι οποίοι είχαν υποστηρίξει ότι αυτές θα διαταράξουν την ειρήνη. Η οργάνωση We Will Stop Femicide βρίσκεται αντιμέτωπη επίσης με διώξεις λόγω καταγγελιών ότι οι δραστηριότητές της αντιβαίνουν στο νόμο και τα ήθη και υπάρχει περίπτωση να τεθεί εκτός νόμου.

Δείτε φωτογραφίες από τις διαδηλώσεις: 

Σημειώνεται ότι η Τουρκία αποχώρησε από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης του 2011 για την πρόληψη της βίας κατά των γυναικών πέρυσι μετά από εντολή του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οργανώσεις αναφέρουν ότι 300 γυναίκες πέθαναν στην Τουρκία φέτος λόγω γυναικοκτονιών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις