Κόσμος

Τουρκία: Δυο πλοία συγκρούστηκαν στον Βόσπορο, κινδύνεψαν σπίτια στην ακτή

Δυο φορτηγά πλοία συγκρούστηκαν στην Τουρκία και συγκεκριμένα στα Στενά του Βοσπόρου κοντά στη Χρυσούπολη.

Το ατύχημα στα Στενά του Βοσπόρου σημειώθηκε όταν συγκρούστηκαν το πλοίο μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου AYED 1, μήκους 80 μέτρων, που έπλεε από το Μπατούμι προς τη Σαουδική Αραβία και το BUNUN ACE, επίσης πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου, μήκους 180 μέτρων, που έπλεε από την Ισπανία προς το Μπατούμι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύγκρουση προκλήθηκε όταν μπλόκαρε το πηδάλιο του ενός από τα δύο πλοία, το οποίο άρχισε να παρασύρεται προς την ακτή, με κίνδυνο να πέσει πάνω σε σπίτια.

Επί τόπου έσπευσαν ρυμουλκά πλοία που προσπάθησαν να συγκρατήσουν το πλοίο που παρασυρόταν από το ρεύμα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών της Τουρκίας, τα δύο πλοία θα ρυμουλκηθούν στο αγκυροβόλιο πλοίων της Κωνσταντινούπολης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς έχασε επαφή με δύο ομήρους κατά την διάρκεια στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ στην πόλη της Γάζας
Την ίδια στιγμή οι τοπικές υγειονομικές αρχές υποστήριξαν ότι τουλάχιστον 77 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά το τελευταίο 24ωρο
Ισραηλινό πυροβολικό επιχειρεί στην Λωρίδα της Γάζας
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
4
Κρεμλίνο κατά Ζελένσκι: «Προσπαθεί να δείξει στους κουβαλητές Ευρωπαίους ότι είναι πολύ γενναίος στρατιώτης»
Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε πρόσφατα ότι «οι αξιωματούχοι της ρωσικής κυβέρνησης πρέπει να γνωρίζουν που βρίσκονται τα καταφύγια γιατί θα χρειαστούν αν συνεχιστεί ο πόλεμος»
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι 25