Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Τουρκία – εκλογές: Κλείνουν σήμερα οι κάλπες στα τουρκικά προξενεία στη Γερμανία

Τουρκία – εκλογές:  Κλείνουν σήμερα οι κάλπες στα τουρκικά προξενεία στη Γερμανία
φωτογραφία αρχείου Reuters

Τελευταία ευκαιρία να ψηφίσουν έχουν σήμερα 1,44 εκατομμύρια Τούρκοι που ζουν στη Γερμανία. Αποτελούν το 5% του συνόλου των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στις εκλογές της 24ης Ιουνίου στην Τουρκία.

Οι Τούρκοι που ζουν στη Γερμανία αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των 3,05 εκατομμυρίων εγγεγραμμένων ψηφοφόρων που ζουν εκτός Τουρκίας. Δικαίωμα ψήφου έχουν και οι 30.000 Σύροι της Γερμανίας που έχουν λάβει την τουρκική υπηκοότητα. Οι 1,44 εκατομμύριο Τούρκοι ψηφοφόροι  μπορούν να ασκήσουν και σήμερα, τελευταία ημέρα, το εκλογικό τους δικαίκωμα σε ένα από τα 13 εκλογικά κέντρα που έχουν δημιουργηθεί στα τουρκικά προξενεία στη Γερμανία.

Τουρκία:  Εκλογές σε 60 χώρες

Έως το βράδυ της περασμένης Κυριακής 588.209 από τους συνολικά 1.443.585 ψηφοφόρους που έχουν καταγραφεί στη Γερμανία είχαν ψηφίσει, ποσοστό 40,7%.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που επιθυμεί την επανεκλογή του, χαίρει μεγάλης στήριξης μεταξύ των Τούρκων της Γερμανίας.

Στο μεταξύ ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε σήμερα ότι οι 30.000 Σύροι που έχουν λάβει την τουρκική υπηκοότητα θα μπορέσουν να ψηφίσουν στις εκλογές της Κυριακής.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις