Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Τουρκία: Εκλογές την ίδια μέρα με την Ελλάδα; Το μήνυμα Ερντογάν

Τουρκία: Εκλογές την ίδια μέρα με την Ελλάδα; Το μήνυμα Ερντογάν

Φουντώνουν, τόσο στην Τουρκία όσο και στην Ελλάδα, τα σενάρια για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, με σημερινά (17.01.2023) δημοσιεύματα να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν την ίδια μέρα. 

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης, στην γείτονα χώρα πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο τα σενάρια για ταυτόχρονες εκλογές σε Τουρκία και Ελλάδα όσον αφορά στις δεύτερες ελληνικές κάλπες.

Για παράδειγμα, στο δελτίο ειδήσεων του τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού Show TV ειπώθηκαν τα εξής: «Θα έχουμε πρόωρες εκλογές; Aυτή είναι η πολιτική ατζέντα. Πότε θα στηθούν οι κάλπες; 85 εκατομμύρια πολίτες αυτό περιμένουν να μάθουν. Ο πρόεδρος της Τουρκίας για πρώτη φορά μίλησε για συγκεκριμένη ημερομηνία. Ο Έρντογάν υπενθύμισε την 14η Μαΐου όπου τότε ο Αντνάν Μεντερές ήταν ο νικητής των εκλογών».

 

Σε δηλώσεις του, ο Ερντογάν είχε τονίσει: «Όπως ο αείμνηστος Αντάν Μεντερές νίκησε στις εκλογές στις 14 Μαΐου του 1950 με το σύνθημα “φτάνει πια τον λόγο τον έχει ο λαός”. Έτσι και τώρα το 2023 θα πούμε “η απόφαση και η λόγος είναι του λαού” και θα νικήσουμε. Φτάνει πια, η απόφαση όπως και η άποψη είναι του λαού».

Εάν ο Ερντογάν επιλέξει για συμβολικούς λόγους τη 14η Μάϊου για να γίνει -πρόωρα- ο πρώτος γύρος των εκλογών, τότε μπορεί να γίνουν την ίδια μέρα με τον δεύτερο γύρο στην Ελλάδα, εάν πάρει σάρκα και οστά το σενάριο που λέει για πρώτο γύρο στις 9 Απριλίου στη χώρα μας. 

Θυμίζουμε ότι σήμερα «έδειξε» εκλογές τον Μάιο και κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

«Η προσδοκία μας είναι να τελειώσουν οι συζητήσεις για το πότε θα γίνουν οι εκλογές το συντομότερο δυνατό και να συμφωνηθεί κατάλληλη ημερομηνία.

Ας τελειώσουμε αυτό το έργο τον Μάιο και ας δώσουμε το λόγο και την απόφαση στο ευλογημένο θέλημα του αγαπημένου μας έθνους», είπε χαρακτηριστικά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις