Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Τουρκία εναντίον Ισραήλ: Παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου ο εξαναγκασμός εκατομμυρίων κατοίκων της Γάζας να μεταναστεύσουν

Τουρκία εναντίον Ισραήλ: Παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου ο εξαναγκασμός εκατομμυρίων κατοίκων της Γάζας να μεταναστεύσουν

Βολές εναντίον του Ισραήλ εξαπολύει η Τουρκία, με αφορμή το «τελεσίγραφο» του Ισραηλινού Στρατού προς τους άμαχους κατοίκους στο βόρειο τμήμα της Γάζας να κατευθυνθούν εντός 24 ωρών στο νότιο τμήμα της περιοχής.

Η Τουρκία, με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» την σχετική ανακοίνωση του Ισραηλινού Στρατού

Προσθέτει δε πως αποτελεί «παραβίαση του διεθνούς δικαίου» ο εξαναγκασμός των κατοίκων της Γάζας να μετακινηθούν, ειδικά μετά τους πολυήμερους βομβαρδισμούς της Γάζας και την στέρησή τους σε νερό, τρόφιμα και ηλεκτρικό ρεύμα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών είναι η ακόλουθη:

«Η ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού ότι ο παλαιστινιακός πληθυσμός που ζει στη βόρεια Γάζα πρέπει να αποσυρθεί στη νότια Γάζα εντός 24 ωρών είναι εντελώς απαράδεκτη.

Ο εξαναγκασμός των 2,5 εκατομμυρίων ανθρώπων της Γάζας, οι οποίοι έχουν υποστεί αδιάκριτους βομβαρδισμούς για μέρες, στερούνται μαζικά ηλεκτρισμό, νερό και τρόφιμα, να μεταναστεύσουν σε μια εξαιρετικά περιορισμένη περιοχή αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και δεν έχει θέση στην ανθρωπότητα.

Αναμένουμε από το Ισραήλ να ανατρέψει αμέσως αυτό το ολέθριο λάθος και να σταματήσει αμέσως τις βάναυσες και ολοκληρωτικές ενέργειές του εναντίον του άμαχου πληθυσμού στη Γάζα».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις