Κόσμος

Τουρκία: Ένας νεκρός και 13 τραυματίες από ρουκέτες που ερρίφθησαν από τη Συρία

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 13 τραυματίστηκαν σήμερα από τις ρίψεις δύο ρουκετών, που εκτοξεύτηκαν από τη βόρεια Συρία εναντίον της μεθοριακής πόλης Κιλίς της Τουρκίας, όπως έγινε γνωστό από τον κυβερνήτη της επαρχίας.

Οι ρουκέτες, εκ των οποίων μία τουλάχιστον έπληξε και προκάλεσε καταστροφές σε ένα τέμενος, εκτοξεύτηκαν, ενώ διανύουμε την πέμπτη ημέρα των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Άγκυρας στην επαρχία Αφρίν, στη βόρεια Συρία, εναντίον μιας κουρδικής πολιτοφυλακής.

Μια δεύτερη ρουκέτα κατέληξε, λίγο μετά, σε μια κατοικία σε απόσταση 100 μέτρων μακρύτερα, σύμφωνα με τον κυβερνήτη Μεχμέτ Τεκιναρσλάν.

Κατόπιν, ως αντίποινα, το τουρκικό πυροβολικό προχώρησε σε πλήγματα εναντίον της Συρίας, σύμφωνα με μια ανταποκρίτρια του Γαλλικού Πρακτορείου στο σημείο.

Τουρκικά ΜΜΕ απέδωσαν την ευθύνη για τις ρίψεις ρουκετών στους Κούρδους μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), που θεωρούνται «τρομοκράτες» από την Άγκυρα, η οποία θέλει να τους εκδιώξει από τον θύλακα της Αφρίν

«Βρισκόμουν στο τέμενος. Όταν ολοκλήρωσα την προσευχή μου, πήγα στο κατάστημά μου. Ένα λεπτό αργότερα, έπεσε μια βόμβα» περιέγραψε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αμπντουλκαντίρ Τζιγιάνογλου.

«Ακούστηκε ένας δυνατός κρότος και είδα αμέσως ανθρώπους να τρέχουν πανικόβλητοι».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τζίμι Κίμελ απαντά στις απειλές απόλυσης με ατάκα του Τραμπ για την ηλικία του: «Μισό λεπτό, μόλις έκανε αστείο για τον θάνατό του;»
«Μόνο ο Ντόναλντ Τραμπ θα ζητούσε να απολυθώ επειδή έκανα ένα αστείο για την ηλικία του και την επόμενη μέρα θα έκανε ο ίδιος αστείο για την ηλικία του», είπε ο παρουσιαστής
Ο Τζίμι Κίμελ
Ο Τραμπ έβαλε το χέρι του στα οπίσθια της Μελάνια μπροστά στον βασιλιά Κάρολο και την Καμίλα – Το άγγιγμα που σχολιάστηκε
Ο αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στον γάμο - διάρκειας 63 ετών - των γονιών του, σχολιάζοντας με χιούμορ τον δικό του με τη Μελάνια Τραμπ - «Αυτό το ρεκόρ δεν θα το φτάσουμε»
Τραμπ Μελάνια