Κόσμος

Τουρκία: Έπιασαν Αφγανό που φέρεται να είναι ηγετικό στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους, που θεωρείται ότι υπήρξε «το δεξί χέρι» του Αμπού Μπαρκ Αλ Μπαγκντάντι, συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη, μετέδωσαν πολλά τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Αστυνομικοί συνέλαβαν τον άνδρα αυτόν, έναν Αφγανό με το κωδικό όνομα «Μπασίμ», σε έρευνα που έκαναν στη συνοικία Ατασεχίρ, στην ασιατική πλευρά της πόλης.

Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάνι σκοτώθηκε το 2019, σε επιδρομή των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, με τη βοήθεια Κούρδων μαχητών, στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο «Μπασίμ» είχε βοηθήσει τον αλ Μπαγκντάντι να κρυφτεί στο Ιντλίμπ. Ήταν επίσης υπεύθυνος του «στρατιωτικού βραχίονα» της τζιχαντιστικής οργάνωσης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι NTV.

Ο «Μπασίμ έφτασε στην Κωνσταντινούπολη έχοντας στην κατοχή του πλαστό διαβατήριο και ταυτότητα. Το πρακτορείο DHA μετέδωσε ότι η σύλληψη έγινε στις 28 Απριλίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν αρχαία βυζαντινή πόλη στη δυτική έρημο της Αιγύπτου - Βρέθηκαν νομίσματα, αγγεία και βωμοί
Οι ανασκαφές αποκάλυψαν συνοικίες με διαδρόμους που εκτείνονταν από βορρά προς νότο και διασταυρώνονταν με δρόμους από ανατολή προς δύση, σχηματίζοντας ανοιχτές πλατείες και δημόσιους χώρους
Η πόλη στην όαση της Ντάχλα, στην περιφέρεια της Νέας Κοιλάδας της σημερινής Αιγύπτου, μαρτυρά τη ζωή της εποχής που η χώρα αποτελούσε μέρος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας
Χιλιάδες μαυροντυμένοι στην Τεχεράνη για την προσευχή στην μνήμη του Αλί Χαμενεΐ - Απών ξανά ο διάδοχος του, Μοζτάμπα
Δεκάδες μηχανήματα που εκτοξεύουν δροσερό νερό, τοποθετήθηκαν στη Μεγάλη Μοσάλα για να προστατευτούν οι πολίτες από τον καύσωνα - Πάνω από 15 εκατ. άνθρωποι θα δώσουν το παρών στις επικήδειες τελετές
Μηχανήματα εκτοξεύουν δροσερό νερό για την αντιμετώπιση του καύσωνα
5