Κόσμος

Τουρκία: «Έρχεται σεισμός 9 Ρίχτερ πιθανότατα στην Κωνσταντινούπολη» προειδοποιεί σεισμολόγος

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για το ενδεχόμενο να γίνει ένας μεγάλος σεισμός στην Τουρκία μίλησε ο καθηγητής σεισμολογίας Νατζί Γκιορούρ. Φόβοι υπάρχουν για την Κωνσταντινούπολη.  

Σύμφωνα με όσα είπε ο καθηγητής από την Τουρκία ο σεισμός που φοβούνται, μπορεί να γίνει στην Κωνσταντινούπολη και είναι πιθανό να φτάσει ακόμη και τα 9 Ρίχτερ. 

Ο Νατζί Γκιορούρ που είναι γνωστός για τις προβλέψεις του ανέφερε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Sozcu… «Το να είσαι υπό την επήρεια ενός σεισμού 9 Ρίχτερ σημαίνει ότι ακόμη και πολύ καλά χτισμένα κτήρια μπορεί να υποστούν σοβαρές ζημιές».

Όπως είπε σε έναν πιθανό σεισμό στην Κωνσταντινούπολη, τα περισσότερα προβλήματα θα είναι στην ευρωπαϊκή πλευρά αναφέροντας χαρακτηριστικά. «Σκεφτείτε μια λωρίδα των πρώτων 10 χιλιομέτρων που ξεκινά από την ακτή της Θάλασσας του Μαρμαρά. Εκεί θα υπάρχουν πολύ περισσότερα προβλήματα.

Διότι η ένταση του σεισμού γενικά θα φτάσει τα 9 Ρίχτερ από τον Κεράτιο Κόλπο μέχρι το Σηλυβρία «Το να είσαι υπό την επίδραση σεισμού 9 Ρίχτερ σημαίνει ότι ακόμη και τα πολύ καλά χτισμένα κτίρια μπορεί να υποστούν σοβαρές ζημιές».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Τσουχτερή» αποζημίωση 400 εκατ. δολαρίων στο TikTok για τη συλλογή προσωπικών δεδομένων παιδιών
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατέθεσε αγωγή σε βάρος του TikTok το 2024 κατηγορώντας την πλατφόρμα ότι επέτρεπε σε παιδιά ηλικίας κάτω των 13 ετών να δημιουργούν λογαριασμούς χωρίς γονική συναίνεση
TikTok
Φονικό διπλό ρωσικό χτύπημα σε εμπορικό κέντρο στην Ουκρανία – 16 νεκροί, δύο παιδιά μεταξύ των αγνοουμένων
Ο Ζελένσκι τόνισε ότι το δεύτερο ρωσικό drone έπληξε το εμπορικό κέντρο μισή ώρα μετά το πρώτο, καταγγέλλοντας ότι επρόκειτο για σκόπιμη απόπειρα να στοχοθετηθούν τα σωστικά συνεργεία
Πολύνεκρη ρωσική επίθεση στο Κρίβι Ριχ