Κόσμος

Τουρκία: Fake news οι σειρήνες στην στρατιωτική βάση του Ιντσιρλίκ

Λογαριασμοί στα social media φέρεται πως μετέδωσαν τις πληροφορίες οι οποίες αναδημοσιεύτηκαν από γνωστά μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Fake news – από τα πολλά που δημοσιεύονται από την έναρξη του πολέμου στη Μέση Ανατολή – αποδείχθηκαν οι σειρήνες στη στρατιωτική βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία οι οποίες υποτίθεται ήχησαν τα ξημερώματα (13.03.2026).

Έμπιστα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας (όπως το Anadolu) μετέδωσαν νωρίς το πρωί πως κατά τη διάρκεια της νύχτας χτύπαγαν για τουλάχιστον 5 λεπτά οι σειρήνες στη βάση του Ιντσιρλίκ ενώ σταμάτησαν μόνο όταν εξουδετερώθηκε η απειλή.

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν πως η αεροάμυνα της χώρας λειτούργησε άψογα και αναχαίτισε πύραυλο που προερχόταν από άγνωστη κατεύθυνση.

Την είδηση σχετικά με τα fake news έκανε γνωστή ανταποκρίτρια του Cyprus Times στην Κωνσταντινούπολη. Δεν έχει διευκρινιστεί το ποιος μετέδωσε αρχικά τις πληροφορίες αν και όλα φαίνονται πως ξεκίνησαν από διάφορους λογαριασμούς στα social media.

Χρήστες ανέβασαν μάλιστα βίντεο στα οποία είτε ακούγονταν οι σειρήνες, είτε φαινόταν ο πύραυλος στον ουρανό.

Τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν:

Δείτε στο live του newsit.gr όλες τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Η Τουρκία βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα τις τελευταίες ημέρες, μετά την αναχαίτιση ιρανικού πυραύλου από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Η Βορειοατλαντική Συμμαχία έχει στείλει ήδη πυραύλους Patriot στη Μαλάτια, προσπαθώντας να ενισχύσει την ασφάλεια της περιοχής.

Το Ιράν υποστηρίζει πως δεν θέλει να μπλέξει στον πόλεμο της γείτονες χώρες αν και έχει ξεκαθαρίσει πως οι στρατιωτικές βάσεις στις χώρες της Μέσης Ανατολής αποτελούν στόχο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε ζωντανή μετάδοση και με τουφέκι θα εκτελεστεί ο μακελάρης του Φορτ Χουντ που σκότωσε 13 άτομα σε ιατρείο στρατιωτικής βάσης στο Τέξας
Εξάντλησε τις δυνατότητες έφεσης πέρυσι, γεγονός που άνοιξε τον δρόμο για τον Ντόναλντ Τραμπ να επικυρώσει την ποινή αυτή την εβδομάδα, κατόπιν σύστασης του Χέγκσεθ
Ο καταδικασμένος τρομοκράτης Νιντάλ Μαλίκ Χάσαν
Ιαπωνία: Αμερικανός πεζοναύτης κατηγορείται για την δολοφονία 39χρονης στην Οκινάουα – Διαδηλώσεις στο Τόκιο
20χρονος υποδεκανέας Ντέβιν Τζέικομπ Μπάλαρντ, φέρεται να σκότωσε την Άννα Γιαγκί σε ξενοδοχείο στη Νάχα - Διαδηλωτές καταγγέλλουν εγκλήματα Αμερικανών στρατιωτικών στη χώρα
Ιαπωνία
Bloomberg: Στον «πάγο» από το Eurogroup το αίτημα Ελλάδας και Ιταλίας για επέκταση της δημοσιονομικής ευελιξίας λόγω της ενεργειακής κρίσης
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, Βάλντις Ντομπρόβσκις ζητά δημοσιονομική σύνεση: «Θα εξετάσουμε πιο διεξοδικά τα αιτήματα Ελλάδας και Ιταλίας για μεγαλύτερη ευελιξία»
Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, Επίτροπος της ΕΕ για την Οικονομία και την Παραγωγικότητα, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, και ο Πιερ Γκραμένα, Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), μιλούν σε κοινή συνέντευξη Τύπου μετά από συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο 12