Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Τουρκία: Φόρος τιμής στον 24χρονο που δολοφονήθηκε από τζιχαντιστή

Τουρκία: Φόρος τιμής στον 24χρονο που δολοφονήθηκε από τζιχαντιστή

“Φόρο τιμής” απέτισε η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης στον 24χρονο αστυνομικό που σκοτώθηκε χθες βράδυ όταν του επιτέθηκε φερόμενο μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Ο 24χρονος είχε μόλις συλλάβει και οδηγούσε στο αστυνομικό τμήμα, αποτρέποντας με αυτόν τον τρόπο «μια επίθεση ευρείας κλίμακας» όπως αναφέρουν οι αρχές.

Στη συνέχεια ο δράστης του επιτέθηκε με μαχαίρι με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα. Ο νεαρός αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ οι συνάδελφοί του πυροβόλησαν και σκότωσαν τον δράστη.

«Ο άνθρωπος που συνελήφθη ήταν ένας τρομοκράτης ο οποίος καταζητείτο παγκοσμίως», επισήμανε σε μια τελετή μνήμης ο Μουσταφά Τζαλισκάν, αρχηγός της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης.

«Οι φίλοι μας σταμάτησαν αυτόν τον άνδρα. Απέτρεψαν μια επίθεση ευρείας κλίμακας» συνέχισε ο αστυνομικός διευθυντής, όπως έγραψε η εφημερίδα Hürriyet.

Αναπάντητα ωστόσο παραμένουν τα ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ο άνδρας μπόρεσε να μεταφέρει πάνω του το μαχαίρι παρά τη σύλληψή του.
Συντετριμμένη, η μητέρα του Σινάν Ατζάρ υποβασταζόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Ο Ατζάρ θα ταφεί στη γενέτειρά του, την Προύσα, νότια της Κωνσταντινούπολης.

Ο κυβερνήτης και ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Βασίπ Σαχίν και Καντίρ Τομπάς, παρέστησαν επίσης στην τελετή, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις