Κόσμος

Τουρκία: Φθηνά οι φακές, το ρύζι και τα ρεθύβια ενόψει εκλογών

Σε χαμηλές τιμές θα προσφέρουν τις φακές, το ρύζι και τα ρεβύθια οι δημόσιες λαϊκές αγορές στην Τουρκία ενόψει των εκλογών.

Η μείωση των τιμών σε αυτά τα αγαθά γίνεται ενόψει των εκλογών στην Τουρκία και ενώ η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών έχει χτυπηθεί ανελέητα από τις υψηλές τιμές στα σούπερ μάρκετ.

Η οικονομική κρίση εξακολουθεί να είναι το κεντρικό ζήτημα στην Τουρκία ενόψει των εκλογών της 31ης Μαρτίου, ενώ ο πληθωρισμός στις τιμές των τροφίμων ανήλθε στο 31% τον Ιανουάριο, ο οποίος είναι ο υψηλότερος από το 2004, σύμφωνα με την τουρκική Στατιστική Υπηρεσία.

Όπως είναι φυσικό τα τρόφιμα έγιναν ανάρπαστα και εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγες ώρες από τις λαϊκές αγορές στην Τουρκία, όπως ανέφερε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ένας πωλητής σε έναν πάγκο στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ τα όρια για την αγορά στις φακές και τα ρεβύθια ανέρχονταν σε 2 κιλά ανά άτομο και για το ρύζι στα 5 κιλά ανά άτομο και δεν έμεινε… τίποτα καθώς τα προϊόντα αυτά αποτελούν σημαντικό τμήμα στην διατροφικές συνήθειες των νοικοκυριών στην Τουρκία.

Η κυβέρνηση είχε ξεκινήσει αρχικά να πουλάει λαχανικά χωρίς μεσάζοντες, αγοράζοντας τα απευθείας από τους αγρότες, σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί τις υψηλές τιμές στα σούπερ μάρκετ. Αυτό είχε αποτέλεσμα μόνο την πρώτη εβδομάδα να πωληθούν πάνω από 2.500 τόνοι λαχανικών ,σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει υποσχεθεί πως θα διευρύνει τον κατάλογο και με άλλα προϊόντα, όπως π.χ είδη καθαρισμού και θα συνεχίσει αυτή την πρωτοβουλία και μετά τις εκλογές στην Τουρκία. Παράλληλα κατηγόρησε τους εμπόρους οτι παίζουν κερδοσκοπικά παιχνίδια και εκμεταλλεύονται τους πολίτες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την έπαυλη κολαστήριο του Τζέφρι Επστάιν στο ιδιόκτητο νησί της Καραϊβικής
Η δημοσίευση αυτών των νέων εικόνων έρχεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση Τραμπ δέχεται πιέσεις να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα έγγραφα που έχει στην κατοχή της για τον Τζέφρι Επστάιν
Έπαυλη Τζέφρι Επστάιν
Μήνυση κατά των ΗΠΑ κατέθεσε οικογένεια ψαρά που σκοτώθηκε από αμερικανικό πλήγμα στην Καραϊβική – Κατηγορούν την κυβέρνηση Τραμπ
Από τις αρχές Σεπτεμβρίου, οι ΗΠΑ έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις σε περισσότερα από 20 πλοία στην περιοχή, σκοτώνοντας τουλάχιστον 83 άτομα
Η στιγμή που σκάφος στην Καραϊβική Θάλασσα δέχεται αμερικανικό πλήγμα