Κόσμος

Τουρκία: Η ελευθέρωση Μπράνσον δείχνει την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης

Η απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου για την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον δείχνει ότι η τουρκική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, τόνισε ένας αξιωματούχος της τουρκικής προεδρίας.

Για το θέμα του Άντριου Μπράνσον ο Φαχρετίν Αλτούν, διευθυντής επικοινωνίας της προεδρίας τόνισε πως “με μεγάλη απογοήτευση παρακολουθούσαμε τις προσπάθειες των ΗΠΑ να ασκήσουν πιέσεις στο ανεξάρτητο δικαστικό σύστημα της Τουρκίας εδώ και λίγο καιρό”.

“Όπως και τα τουρκικά δικαστήρια, η Δημοκρατία της Τουρκίας δεν δέχεται οδηγίες από κανένα όργανο, αρχή, υπηρεσία ή πρόσωπο. Ορίζουμε τους δικούς μας κανόνες και λαμβάνουμε τις δικές μας αποφάσεις που αντικατοπτρίζουν τη δική μας βούληση”, κατέληξε.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον Μπράνσον σε φυλάκιση 3 ετών και 45 ημερών για την κατηγορία της τρομοκρατίας, αλλά τον άφησε ελεύθερο δεδομένου ότι είχε μείνει προφυλακισμένος για δύο χρόνια, ενώ από τον Ιούλιο ήταν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

[read4more]

Ο συνήγορος του Μπράνσον, Τζέι Σέκιουλοου, ο οποίος είναι επίσης και δικηγόρος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, χαιρέτισε την απόφαση, τονίζοντας ότι “το γεγονός ότι ετοιμάζεται να επιστρέψει στις ΗΠΑ συνιστά μια σημαντική νίκη του πάστορα Μπράνσον και της οικογένειάς του.

“Ευχαριστούμε τον πρόεδρο, τα μέλη του Κογκρέσου και τους διπλωμάτες που συνέχιζαν να ασκούν πιέσεις στην Τουρκία”, πρόσθεσε στην ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφερόμενος στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν τον Αύγουστο από την Ουάσινγκτον στην Άγκυρα.

Και ο ίδιος ο Μπράνσον ευχαρίστησε τον Τραμπ, “την κυβέρνηση και το Κογκρέσο για την αμέριστη συμπαράστασή τους”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει το μοντέλο του Onlyfans που είχε εντοπιστεί ετοιμοθάνατο στο Ντουμπάι: «Εκατομμυριούχοι με κακοποίησαν και απείλησαν να με σκοτώσουν»
Η 21χρονη Μαρία Κόβαλτσουκ που επέζησε από άγρια επίθεση που δέχτηκε στο Ντουμπάι το 2025, περιγράφει τον εφιάλτη που βίωσε, καταγγέλλει τις αρχές του Εμιράτου για συγκάλυψη και ζητά δικαιοσύνη
Η 21χρονη Μαρία Κόβαλτσουκ
Reuters: Οι κίνδυνοι για τον Τραμπ από το «Βατερλό» στο Ιράν, «ζοφερές οι συνέπειες του αδιεξόδου»
«Η συνέχιση του πολέμου θα ασκούσε περαιτέρω πίεση στον Τραμπ, τα ποσοστά του οποίου στις δημοσκοπήσεις μειώνονται ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών για το Κογκρέσο τον Νοέμβριο»
Ντόναλντ Τραμπ