Κόσμος

Τουρκία κατά Ισραήλ: Προσπαθεί να εξοντώσει ολοκληρωτικά τους Παλαιστίνιους στη Γάζα

Σκληρή ανακοίνωση κατά του Ισραήλ για την επίθεση στην Αλ-Μαουάσι, δυτικά της Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα, εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών στην Τουρκία.

«Η επίθεση του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων που βρήκαν καταφύγιο στο Αλ-Μαουάσ, το οποίο έχει χαρακτηρίσει ως “ασφαλή ζώνη” στη Χαν Γιουνίς, και η σφαγή δεκάδων αμάχων είναι ένα ακόμη στάδιο στην προσπάθεια της κυβέρνησης Νετανιάχου να εξοντώσει ολοκληρωτικά τους Παλαιστίνιους» στη Γάζα, σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου των Εξωτερικών στην Τουρκία.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης: «Ενώ αναμένεται η απάντηση του Ισραήλ στη θετική ανταπόκριση της Χαμάς για κατάπαυση του πυρός, η επιλογή για άλλη μια φορά της κυβέρνησης Νετανιάχου για αιματοχυσία αποτελεί απόδειξη ότι προσπαθεί να αποτρέψει τις διαπραγματεύσεις για μόνιμη κατάπαυση του πυρός. Οι χώρες που υποστηρίζουν το Ισραήλ πρέπει να σταματήσουν αυτή τη βαρβαρότητα».

Στο μεταξύ η Χαμάς διαψεύδει πως στόχος του βομβαρδισμού στην Χαν Γιουνίς, ήταν ο Μοχάμεντ Ντέιφ. Ο ισχυρισμός του Ισραήλ ότι στοχοθέτησε ηγέτες της Χαμάς σε έναν σημερινό αεροπορικό βομβαρδισμό στη Γάζα είναι “ψευδής”, ανέφερε σε μια ανακοίνωσή της η Χαμάς.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι στοχοθέτησε Παλαιστίνιους ηγέτες, με τον ισχυρισμό αυτό, να διαψεύδεται αργότερα», ανακοίνωσε η Χαμάς.

Από την αεροπορική επιδρομή στην πόλη Χαν Γιουνίς στα νότια της Λωρίδας της Γάζας σκοτώθηκαν τουλάχιστον 71 Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν άλλοι 289, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι στόχος της αεροπορικής επιδρομής ήταν ο Μοχάμεντ Ντέιφ στρατιωτικός ηγέτης της Χαμάς.

Στο μεταξύ, αξιωματούχοι από το νοσοκομειακό συγκρότημα Νάσερ, που ήταν παλαιότερα, το μεγαλύτερο νοσοκομείο που λειτουργούσε στη Γάζα, δήλωσαν σήμερα ότι το νοσοκομείο δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει.

Οι γιατροί δήλωσαν ότι δεν μπορούν πλέον να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν για την παροχή ιατρικής βοήθειας σε μεγάλο αριθμό τραυματιών, εξαιτίας της έντασης των πολεμικών επιχειρήσεων του Ισραήλ, αλλά και των σοβαρών ελλείψεων σε ιατρικές προμήθειες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΕΕ και ΝΑΤΟ στηρίζουν τον Ζελένσκι που πηγαίνει στη Φλόριντα να μιλήσει με τον Τραμπ για το σχέδιο λήξης του πολέμου στην Ουκρανία
Ο Ζελένσκι, ο οποίος βρίσκεται καθ' οδόν για τις ΗΠΑ, ενημέρωσε τους ηγέτες σχετικά με τις επικείμενες ειρηνευτικές συνομιλίες του με τον Τραμπ
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Βρέθηκαν τα λείψανα της 9χρονης Μέλοντι που αγνοούνταν επί 2 μήνες στις ΗΠΑ - Συνελήφθη η μητέρα της και δηλώνει αθώα
Έπειτα από έρευνες εντοπίστηκε φυσίγγιο στην αποθήκη της μητέρας, το οποίο ταιριάζει με φυσίγγια που βρέθηκαν κοντά στα λείψανα της άτυχης Μέλοντι, τα οποία εντόπισε τυχαία ένα ζευγάρι στην πολιτεία Γιούτα
Η 9χρονη Μέλοντι που αγνοούνταν για πάνω από 2 μήνες
Ο Ζελένσκι αποφασισμένος να «κάνει ό,τι χρειαστεί για να σταματήσει τον πόλεμο» – «Η Ουκρανία δεν βιάζεται για επίλυση με ειρηνικά μέσα» λέει ο Πούτιν
«Σε αυτόν τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, θέλουμε ειρήνη, ενώ η Ρωσία επιδεικνύει την επιθυμία να συνεχίσει, αν ολόκληρος η Ευρώπη και η Αμερική είναι στο πλευρό μας, μαζί θα σταματήσουμε τον Πούτιν» τονίζει ο Ζελένσκι
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Βλαντίμιρ Πούτιν