Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Τουρκία: Το “Κλαδί Ελιάς” φέρνει θανάτους αμάχων στην Αφρίν

Αφρίν

Η επέλαση της Τουρκίας κατά των Κούρδων στην Αφρίν συνεχίζεται και αυτό κοστίζει ζωές αμάχων. Από τις επιδρομές της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας σκοτώθηκαν την Κυριακή (21.01.2018) 11 άμαχοι, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά.

Τον απολογισμό από τους βομβαρδισμούς που ξεκίνησε η Τουρκία στην Αφρίν στη δημοσιότητα η ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στο πλαίσιο της προπαγάνδας, φυσικά, οι τουρκικές αρχές έδωσαν την Κυριακή (21.01.2018) στη δημοσιότητα και video από τη στιγμή των αεροπορικών βομβαρδισμών.

Ένας προηγούμενος απολογισμός των αεροπορικών πληγμάτων στο χωριό Τζαλμπάρα έκανε λόγο για 8 νεκρούς. Τα 8 θύματα ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας που είχε εκτοπιστεί από τη γειτονική επαρχία Ιντλίμπ, διευκρίνισε ο διευθυντής της ΜΚΟ Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

«Σφαγή στην Αφρίν»

Ο Μπιρούσκ Χασάκε, ο εκπρόσωπος τύπου των Κούρδων πολιτοφυλάκων YPG, είχε επιβεβαιώσει τους βομβαρδισμούς κατηγορώντας τα τουρκικά αεριωθούμενα ότι διέπραξαν μια «σφαγή».

Στις εικόνες που έδωσε ο Κούρδος αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο, διακρίνονται οι Κούρδοι διασώστες να ανασύρουν σορούς από ένα κτίριο που έχει καταρρεύσει.

Ο Χασάκε ανέφερε ότι 10 άνθρωποι, μεταξύ αυτών 7 άμαχοι, σκοτώθηκαν στις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις