Κόσμος

Τουρκία – Κορονοϊός: Πάνω από 30.500 κρούσματα σε μία μέρα και 188 νεκροί

Σε υψηλά επίπεδα κυμαίνεται ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Τουρκία, μάλιστα τη Δευτέρα κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό που έχει ανακοινωθεί από τα μέσα Απριλίου. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι το προηγούμενο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν ακόμη 30.563 κρούσματα του SARS-CoV-2 έπειτα από 355.015 τεστ, με τις επίσημα καταγεγραμμένες μολύνσεις να φθάνουν τις 7.475.115. 

Οι θάνατοι άλλων 188 ασθενών με κορονοϊό αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων στους 66.368 νεκρούς μέχρι χθες από την 11η Μαρτίου 2020, όταν εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορονοϊού στην Τουρκία. Το ρεκόρ θανάτων σε ένα 24ωρο (394) είχε επίσης καταγραφεί τον Απρίλιο.

Αφότου άρχισε στην Τουρκία εκστρατεία ανοσοποίησης τη 14η Ιανουαρίου, έχουν λάβει πρώτη δόση εμβολίου 54,56 εκατομμύρια πολίτες –επί συνόλου πληθυσμού 84 εκατ.–, δεύτερη πάνω από 46,43 εκατ., ενώ συνολικά έχουν χορηγηθεί 112,66 εκατ. δόσεις, συμπεριλαμβανομένων τρίτων, ενισχυτικών, πάντα κατά το υπουργείο Υγείας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίθια επισκέφθηκαν τραυματίες του δυστυχήματος στην Κόρδοβα - Φωτογραφίες
Το βασιλικό ζεύγος ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες που νοσηλεύονται, υπογραμμίζοντας ότι η σκέψη τους βρίσκεται κοντά σε όλους όσοι επλήγησαν από το δυστύχημα
Ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας συνομιλούν με τραυματίες της σιδηροδρομικής τραγωδίας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο νοσοκομείο «Reina Sofia»
Η Ryanair «τρολάρει» τον Έλον Μασκ ανακοινώνοντας προς τιμήν του προσφορά «θέσεων για μεγάλους ηλίθιους» με 16,99 λίρες
Η Ryanair ξεκινά την πώληση θέσεων «Big Idiot» καθώς εντείνεται η διαμάχη με τον Elon Musk ο οποίος είχε ζητήσει να απολυθεί ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, αφήνοντας υπονοούμενα για πιθανή εξαγορά της από τον ίδιο
Ο Έλον Μασκ και ο διευθυντής της Ryanair, Μάικλ Ο'Λίρι 6