Κόσμος

Τουρκία: Ξεκίνησε η μαζική παραγωγή του νέου μη επανδρωμένου αεροσκάφους Kizilelma

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Τουρκία συνεχίζει τις σοβαρές επενδύσεις για την κατασκευή νέων τεχνολογιών και εξοπλισμών στον τομέα της άμυνας, στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για να ενισχύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της, μεταξύ άλλων, με σύγχρονα οπλικά συστήματα, πολεμικά πλοία και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. 

Ο Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ, ο επικεφαλής της εταιρείας Baykar και γαμπρός του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η μαζική παραγωγή στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου Kizilelma, τα οποία θα έχουν την ικανότητα να εκτελούν αποστολές όπως τα συμβατικά μαχητικά αεροσκάφη.

Ο ίδιος μίλησε στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και αποκάλυψε ότι ήδη έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του πρώτου πρωτότυπου UAV από την γραμμή παραγωγής και πλέον ο στόχος της εταιρείας είναι να πετούν στον αέρα περισσότερα από 10 λειτουργικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου Kizilelma το 2026.

 

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως όλα τα εξαρτήματα κατασκευάζονται στην Τουρκία με εξαίρεση τον κινητήρα, ο οποίος προέρχεται από την Ουκρανία. Ωστόσο, ο Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ διευκρίνισε ότι επόμενο βήμα είναι η δημιουργία ενός τουρκικού κινητήρα ώστε να μην υπάρχει η εξάρτηση από τρίτες χώρες σε ό,τι αφορά την εισαγωγή ανταλλακτικών και εξαρτημάτων.

Ακόμα, υπογράμμισε ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν την ανάγκη από εξειδικευμένους χειριστές, οι οποίοι πρέπει να εκπαιδεύονται διαρκώς για να βελτιώνουν τις ικανότητές τους, κάτι στο οποίο θα επικεντρωθεί η τουρκική εταιρεία τα επόμενα χρόνια με την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου Kizilelma που κατασκευάστηκε από την γραμμή παραγωγής πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση στις 25 Σεπτεμβρίου 2024.

Το  νέο UAV μπορεί να πετά με συνολικό φορτίο πυρομαχικών μέχρι 1.500 κιλά, εξοπλισμένο με όπλα τουρκικής κατασκευής και προηγμένο ραντάρ, το οποίο επίσης αναπτύχθηκε στην Τουρκία. Προβλέπεται ότι θα μπορεί να πετάει για πέντε ώρες και να φτάνει ταχύτητες έως και 800 χιλιόμετρα την ώρα (0,64 Mach).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πρώην σεναριογράφος ξεμπροστιάζει τους «Cornell 7» – Έφτιαξε σάιτ για τους επτά που κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό φοιτήτριας
Σύμφωνα με αγωγή που έχει κατατεθεί, επτά φοιτητές της αδελφότητας ΧΦ φέρονται να νάρκωσαν και να βίαζαν μια 20χρονη στο σπίτι της αδελφότητας στη Νέα Υόρκη, τον Οκτώβριο του 2024
Πρώην σεναριογράφος ξεμπροστιάζει τους «Cornell 7» – Έφτιαξε σάιτ για τους επτά που κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό φοιτήτριας
Συναγερμός από την Κομισιόν για τα ενεργειακά αποθέματα τον χειμώνα – Προτάσεις για μέτρα περιορισμού της κατανάλωσης
Στην Αθήνα, η ενεργειακή ασφάλεια αποτελεί τα τελευταία χρόνια βασικό θέμα της κυβερνητικής πολιτικής, καθώς η υψηλή τιμή έχει συμπαρασύρει το κόστος ζωής
Reuters 17
Εφιαλτικές ώρες για φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ: Κατήγγειλε πως μέλη αδελφότητας την νάρκωσαν και την βίαζαν για ώρες
Έστελναν μηνύματα «είναι διαθέσιμη για σεξ» για να την βιάσουν περισσότεροι άνδρες - Αποβλήθηκαν μερικοί από τους φερόμενους ως δράστες, δεν έχει προκύψει καμία σύλληψη
Πανεπιστήμιο Κορνέλ
Ο Τραμπ βλέπει ιρανικό «δάκτυλο» για το περιστατικό στην αεροπορική βάση των ΗΠΑ στη Βρετανία – «Εγώ δεν θα τους άφηνα ελεύθερους»
Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την έκπληξή του για την απελευθέρωσή της - Η βρετανική αστυνομία ανέφερε ότι «εξετάζει πολλαπλά σενάρια» για τα κίνητρα στην υπόθεση
Ντόναλντ Τραμπ