Κόσμος

Τουρκία: Μεγάλη φωτιά στο λιμάνι της Αλεξανδρέττας μετά τους ισχυρούς σεισμούς – Κάηκαν δεκάδες εμπορευματοκιβώτια

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε την Δευτέρα (06.02.2023) στο λιμάνι της Αλεξανδρέττας (Iskenderun) στην Τουρκία, με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός λειτουργίας. Το λιμάνι βρίσκεται στην παραθαλάσσια επαρχία Hatay, περιοχή που επλήγη από τους σεισμούς των 7,8 και 7,7 Ρίχτερ. 

Διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν ότι η μεγάλη φωτιά στο λιμάνι της Αλεξανδρέττας (Iskenderun) στην Τουρκία προκλήθηκε στην προβλήτα αποθήκευσης εμπορευματοκιβωτίων.  Από την πυρκαγιά και τους ισχυρούς σεισμούς έχουν καταρρεύσει κάποιες αποβάθρες, ενώ οι Αρχές επιχειρούν ακόμα για την κατάσβεση. 

Εκτιμάται ότι εξαιτίας των ισχυρών δονήσεων τα εμπορευματοκιβώτια που ήταν στοιβαγμένα στο λιμάνι της Αλεξανδρέττας (Iskenderun) – που θεωρείται από τα μεγαλύτερα της χώρας και κύρια πύλη της Τουρκίας προς τη Μεσόγειο Θάλασσα – έπεσαν και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πάρουν φωτιά και αυτή να επεκταθεί και σε δεκάδες άλλα τριγύρω. Δεν έχει γίνει γνωστό το τι περιείχαν τα εμπορευματοκιβώτια που πήραν φωτιά, πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι κάποια από αυτά ήταν γεμάτα με ουκρανικά σιτηρά. 

Turkey Fire IskenderunPort Reuters

Βίντεο, που κάνουν τον γύρο των social media, δείχνουν τα εμπορευματοκιβώτια στο λιμάνι της Αλεξανδρέττας (Iskenderun) να καίγονται και ένα μεγάλο σύννεφο μαύρου καπνού να σκεπάζει την περιοχή. 

Δείτε βίντεο:

Οι τουρκικές Αρχές δήλωσαν πως δεν υπάρχουν προβλήματα σε άλλα λιμάνια της χώρας και ότι η λειτουργία τους συνεχίζεται κανονικά. «Κατά την αξιολόγηση των ζημιών που προκλήθηκαν σε παράκτιες εγκαταστάσεις ως αποτέλεσμα του σεισμού, διαπιστώθηκε ότι μέρος των αποβάθρων στο λιμάνι της Αλεξανδρέττας κατέρρευσε. Δεν υπάρχουν προβλήματα στα άλλα λιμάνια μας. Εκτός από αυτό της Αλεξανδρέττας, όλα τα άλλα λιμάνια μας συνεχίζουν να λειτουργούν» αναφέρει η Γενική Διεύθυνση Ναυσιπλοΐας, σε ανάρτησή της στα social media. 

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλβανία: Σοβαρά επεισόδια σε φοιτητικές διαδηλώσεις – Πέταξαν πέτρες και τσιμεντόλιθους στο υπουργείο Παιδείας
Ένταση στα Τίρανα με δακρυγόνα, νερό υπό πίεση και προσαγωγές - Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για το κόστος σπουδών και τις συνθήκες στα πανεπιστήμια, ενώ η κυβέρνηση καταδικάζει τη βία
Hooded protesters try to break through a gate at the Education Ministry as the Albanian word "Resign" is displayed on a wall during clashes in Tirana, Albania, Tuesday, Oct. 13, 2026, joining a demonstration organized by the Flamingo protest movement demanding the resignation of Prime Minister Edi Rama.
Ισόβια στον άνδρα που έστησε τη δολοφονία του Τούπακ – Δικαίωση μετά από 30 χρόνια
Ο Ντουέιν «Κίφι Ντι» Ντέιβις καταδικάστηκε για τη δολοφονία του θρυλικού ράπερ στο Λας Βέγκας - «Χρειαστήκαμε 30 χρόνια, αλλά σήμερα θα δώσετε λόγο για τις πράξεις σας», είπε η δικαστής
Duane Davis, right, arrives for a sentencing hearing after his murder conviction in the death of rapper Tupac Shakur on Tuesday, Oct. 13, 2026, in Las Vegas.
Τουρκία: Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τον Αμερικανό πρέσβη Τομ Μπάρακ – «Διπλωματική ντροπή χωρίς προηγούμενο»
Στο στόχαστρο της τουρκικής αντιπολίτευσης ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, με αιχμές για τις συναντήσεις του στην Κωνσταντινούπολη, τη διαμονή του εκτός πρωτεύουσας και τον ρόλο του στη Μέση Ανατολή
Tom Barrack, the U.S. ambassador to Turkey and special presidential envoy to Syria and Iraq, speaks at the U.S. Iraq Business Summit at the U.S. Chamber of Commerce, Friday, July 17, 2026, in Washington.
CNN: Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ δεν είχε καμία πρόθεση να παραιτηθεί – Οι επαφές με συμμάχους και οι διαβεβαιώσεις
Το Σαββατοκύριακο είχε μεταφέρει σε πρόσωπα του περιβάλλοντός της ότι είχε λάβει διαβεβαιώσεις πως δεν θα αποπεμπόταν από τη θέση της πρέσβειρας στην Ελλάδα
Κίμπερλι Γκιλφόιλ