Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Τουρκία: Νέα πρόκληση Ερντογάν – «Όσο δεν ασχολείται μαζί μας η Ελλάδα, δεν θα ασχολούμαστε κι εμείς»

Τουρκία: Νέα πρόκληση Ερντογάν – «Όσο δεν ασχολείται μαζί μας η Ελλάδα, δεν θα ασχολούμαστε κι εμείς»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει ακάθεκτος τις προκλήσεις κατά της Ελλάδας, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί. Αυτή τη φορά έριξε τις… μπηχτές του για τη χώρα μας από την Αντάλια.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκε στην πόλη της Τουρκίας για να κάνει μια ομιλία και φυσικά δεν ξέχασε την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας έκανε αναφορά στον πύραυλο Ταϊφούν που έφτιαξε η Τουρκία και εκεί άρχισε τα καρφιά για την Ελλάδα.

«Εκτοξεύσαμε τον Ταϊφούν, η εμβέλειά του είναι στα 561 χιλιόμετρα. Οι Έλληνες χτύπησαν συναγερμό, οι εφημερίδες τους έγραψαν σε τίτλους πως θα χτυπήσουμε την Αθήνα. Να ξέρουν πως αν δεν μπλέξουν με εμάς στο Αιγαίο, τότε δεν θα μπλέξουμε κι εμείς μαζί τους. Όσο δεν ασχολούνται μαζί μας στο Αιγαίο, δεν θα ασχολούμαστε κι εμείς μαζί τους. Έχουμε άλλες δουλειές να κάνουμε», είπε ο Ερντογάν.

Παράλληλα, έστειλε και το μήνυμά του για τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, λέγοντας πως «δεν θα γίνουν σε περισσότερο από πέντε μήνες».

«Πού περιφέρονται τα κουταβάκια σας;»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχολίασε και τα πυρά που εξαπολύει κατά καιρούς εναντίον του η αντιπολίτευση του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και είπε: «Φροντίζουμε να λύνουμε κάθε πρόβλημα που εμφανίζεται στην Τουρκία. Βλέπετε όλα όσα συμβαίνουν στην αμυντική μας βιομηχανία. Έχουμε τα μη επανδρωμένα SIHA, Akinci και Kızılelma. Όλοι μας ζηλεύουν γι’ αυτά τώρα. Πού βρίσκεστε τώρα κύριε Κεμάλ; Πού περιφέρονται τα… κουταβάκια σας;».

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Μακρόν και μήνυμα στην Τουρκία

Την ίδια στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα το μεσημέρι με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν και φυσικά ένα από τα βασικά θέματα της κουβέντας ήταν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Από την άλλη, ο Πρωθυπουργός διαμήνυσε για άλλη μια φορά προς την Τουρκία χθες (6.1.2023) από τη Γαύδο, όπου πήγε για να γιορτάσει τα Θεοφάνεια, ότι η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις από την Τουρκία.
«Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για το πώς θα ασκήσει την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε δύναμη ειρήνης, αλλά ταυτόχρονα είμαστε και μια δύναμη αυτοπεποίθησης. Γνωρίζουμε ότι με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο μπορούμε να λύνουμε τις όποιες διαφορές μας ειρηνικά. Το έχουμε εξάλλου αποδείξει οριοθετώντας Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη με την Αίγυπτο και με την Ιταλία.
Γνωρίζουμε, επίσης, ότι αυτός είναι ο δρόμος στον οποίο πρέπει να πορευτούμε προκειμένου να επιλύσουμε και τις όποιες άλλες διαφορές έχουμε με τους γείτονές μας», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις