Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Τουρκία: Νέοι κατά Ερντογάν – Μπούμερανγκ οι δηλώσεις περί «αχαριστίας»

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - Η συνεργασία με τον μέχρι πρότινος εχθρό

Η δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περί «αχαριστίας» των νέων της Τουρκίας που «θέλουν να ξαπλώνουν και να παίρνουν λεφτά» φαίνεται πως γυρνάει εναντίον του από τις δηλώσεις των ίδιων πολιτών, οι οποίοι είναι αγανακτισμένοι είτε λόγω ανεργίας είτε λόγω πενιχρών μισθών.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, τόνισε πως όσοι λένε ότι υπάρχει ανεργία στην Τουρκία σφάλλουν και ανέφερε ως παράδειγμα επιχειρηματίες που ψάχνουν εργάτες για δουλειά και δεν μπορούν να βρουν.

Ωστόσο, σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, μια κοπέλα δήλωσε «δεν είμαστε αχάριστοι! Δεν υπάρχουν δουλειές! Ένα μήνα ψάχνω δεν υπάρχει δουλειά… Στην περίπτωση αυτή ποιος είναι ο αχάριστος;».

Από τη μεριά του, μια ακόμη κοπέλα τόνισε «Μετά από κόπο βρήκα εργασία μερικής απασχόλησης, αλλά η εργοδοσία κάνει τα πάντα για να μη δώσει το μισθό που αξίζουμε. Είναι σκλαβιά αυτό, δεν είναι τίποτα άλλο!».

«Κανείς δε θέλει να ξαπλώνει και να κερδίζει χρήματα. Δίνουμε τα χρόνια μας στα πανεπιστήμια. Είμαι μηχανολόγος μηχανικός δεν θα ήθελα να γίνω σερβιτόρος» εξηγεί ένας τρίτος νέος.

Σημειώνεται, επίσης, πως στην Τουρκία κάθε χρόνο 1 εκατ. νέοι καταγράφονται στους εκλογικούς καταλόγους, κάτι που σημαίνει πως στις επερχόμενες εκλογές θα ψηφίσουν συνολικά 5 με 6 εκατομμύρια νέοι άνθρωποι. Σε αυτούς εστιάζει η αντιπολίτευση, ιδιαίτερα ο Εκρέμ Ιμάμογλου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις