Κόσμος

Τουρκία: Ο εριστικός Τσαβούσογλου και η αποστομωτική απάντηση της Βελγίδας ΥΠΕΞ

Επίθεση εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Βελγίδα ομόλογό του, Χάτζα Λαμπίμπ, μιλώντας της με έντονο ύφος, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα.

Ειδικότερα, σε κοινή συνέντευξη των δύο διπλωματών ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ζήτησε επιτακτικά τη λήψη μέτρων από τις Βρυξέλλες, ώστε να περιοριστεί η «τρομοκρατική οργάνωση του PKK» στην πρωτεύουσα του Βελγίου.

Η Χάτζα Λαμπίμπ, ωστόσο, δεν άφησε αναπάντηση την προκλητική στάση του Τούρκου ΥΠΕΞ, λέγοντας σε αυστηρό τόνο, ότι οι διαδηλώσεις των Κούρδων έγιναν στο πλαίσιο της ελευθερίας της έκφρασης και της διαδήλωσης, ζητώντας μάλιστα από τον Τσαβούσογλου, να το δηλώσει, αν γνωρίζει κάτι περισσότερο.

Το επεισόδιο έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου των δύο διπλωματών.

«Θέλουμε να πάρετε μέτρα εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK, που στη χώρα σας έχει έντονη παρουσία και δράση όπως και στην Ευρώπη. Μόλις χθες έξω απο την πρεσβεία μας (στη χώρα σας) έγιναν διαδηλώσεις με τις σημαίες του PKK και τις φωτογραφίες του αρχιτρομοκράτη Oτσαλάν.

Όπως δεν μπορούν να γίνονται διαδηλώσεις υπέρ του Ισλαμικού κράτους, έτσι πρέπει να γίνει και στο Βελγιο για το PKK. Οι νόμοι δεν πρέπει να εφαρμόζονται με διαφορετικό τρόπο. Aν είμαστε ειλικρινείς στο ζήτημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας».

Η απάντηση της Βελγίδας ΥΠΕΞ ήταν άμεση: «Για τις διαδηλώσεις αν έχετε περισσότερες πληοροφορίες να μας τις πείτε, αλλά να ξεκαθαρίσω πως οι διαδηλώσεις έγιναν στα πλαίσια της ελευθερίας της έκφρασης και της ελευθερίας της διαδήλωσης».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Κάρολος και η Καμίλα στο Βρετανικό Μουσείο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της βασίλισσας Ελισάβετ
Η Βρετανία τιμά τη μνήμη και την κληρονομιά της Ελισάβετ Β', ενώ παράλληλα σχεδιάζει τη δημιουργία ενός εμβληματικού μνημείου στο κέντρο του Λονδίνου, για τη διαχρονική παρουσία και προσφορά της στη χώρα
Η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ και ο νυν βασιλιάς Κάρολος
Το Ισραήλ αμφιβάλλει ότι θα επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν – Έχει ήδη εγκρίνει νέα σχέδια επίθεσης
Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για την επανέναρξη του πολέμου από τότε που ξεκίνησε η εκεχειρία, συμπεριλαμβανομένης της διεξαγωγής ασκήσεων με τη συμμετοχή μαχητικών αεροσκαφών και ιπτάμενων τάνκερ σε όλη τη Μέση Ανατολή
Αεροσκάφος