Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Τουρκία: Ο Ερντογάν είναι «πρόβατο» μπροστά στον Μπάιντεν – Επίθεση από την αντιπολίτευση για το «ναυάγιο» με τα F-35

Τουρκία: Ο Ερντογάν είναι «πρόβατο» μπροστά στον Μπάιντεν – Επίθεση από την αντιπολίτευση για το «ναυάγιο» με τα F-35

Τα σφοδρά πυρά της αντιπολίτευσης δέχεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την συνάντηση που είχε με τον Τζο Μπαίντεν. Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στο πλαίσιο της συνόδου των G20 στη Ρώμη και στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε το θέμα των F-35. 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας επανέλαβε στον Αμερικανό ομόλογό του, το αίτημα της Άγκυρας να της επιστραφεί το ποσό των 1,4 δισ. ευρώ που είχε καταβάλει για το πρόγραμμα πώλησης των F-35. Μετά το πέρας της συνάντησης στη Ρώμη, η τουρκική προεδρία αναφέρει ότι όλα πήγαν καλύτερα σε σχέση με το παρελθόν, ωστόσο η προσπάθεια του Τούρκου προέδρου να φωτογραφηθεί με τον Τζο Μπάιντεν και το αποτέλεσμα των συζητήσεων προκάλεσαν – όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ – την αντίδραση της αντιπολίτευσης. 

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας «πρόβατο» τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπροστά στον Τζο Μπάιντεν. «Έχει τόσο εγωιστική συμπεριφορά. Πραγματικά ντρέπομαι! Στο εξωτερικό είναι σαν πρόβατο. Χαμογελούν τα μάτια του όταν βλέπει τον Μπάιντεν. Η Τουρκία έχει ξαναδεί τέτοια εικόνα; Το μεγαλύτερό του μέλημα ήταν “μήπως καταφέρω να κάτσω μαζί του μια ώρα! Μήπως καταφέρω να φωτογραφηθώ μαζί του, να κάνω χειραψία;” Καλά δε ντρέπεστε; Αυτό το κράτος δεν έχει κύρος και σεβασμό;», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις