Κόσμος

Τουρκία: Ο Ερντογάν θέλει να φέρει τα επιτόκια κάτω του 10%

Κατά των υψηλών επιτοκίων έχει ταχθεί ουκ ολίγες φορές ο Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνοντας πως επιθυμεί να τα δει να γίνονται «μονοψήφια», από 19% που είναι σήμερα.

«Με τη χάρη του Θεού, θα μειώσουμε τα επικόκια ώστε να γίνουν μονοψήφια», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του. «Είμαστε αποφασισμένοι».

Ο Ερντογάν, ο οποίος υποστηρίζει μια ανάπτυξη που να τροφοδοτείται από φθηνές πιστώσεις, εξέφραζε ανέκαθεν την αντίθεσή του στα υψηλά επιτόκια. Τα χαρακτηρίζει «πατέρες και μητέρες όλων των κακών» και ισχυρίζεται, αντίθετα από τις κλασικές οικονομικές θεωρίες, πως ευνοούν τον πληθωρισμό.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λονδίνο: Το στοιχειωμένο τούνελ του Τάμεση και ο θρύλος για το ζευγάρι εραστών που εξαφανίστηκε
Το Greenwich Foot Tunnel φημίζεται για ανεξήγητους ψιθύρους και ανατριχιαστικές εμφανίσεις - Κάποιοι επισκέπτες ισχυρίζονται ότι έχουν δει τα φώτα να τρεμοπαίζουν, κι άλλοι ότι άκουσαν βήματα πίσω τους ενώ ήταν εντελώς μόνοι
Το Greenwich Foot Tunnel στο Λονδίνο